2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Daiva Červokienė: seminare - apie žurnalistų ir menininkų aktualijas

2017-11-04
 
Edmondo Babensko nuotrauka

Edmondo Babensko nuotrauka

Daiva Červokienė 
 
Praktiniame seminare "Profesiniai žurnalistikos standartai, propagandos ir informaciniai karai" bene didžiausią įspūdį kolegoms paliko žurnalisto ir dėstytojo Henriko Vaitiekūno paskaita „Teisinga" žurnalistika ir kūrybiškumas - kaip būti įdomiu?" ir ICT eksperto, portalo „poryt.lt" redaktoriaus Edmondo Babensko paskaita „Socialinės inžinerijos instrumentai šiuolaikiniuose karuose". 
Netikėta ir labai reikalinga buvo sužinoti ir pamąstyti apie daug technologinių dalykų, pavyzdžiui kad ir apie tai, kiek daug ir karo tikslams įdomios informacijos apie šalį šalims gali teikti dronai ar žmonių veikla socialiniuose tinkluose.
Seminaro „razina" buvo vakaras fotomenininko Rimanto Dichavičiaus kūrybinėse dirbtuvėse ir diskusija apie profesionalumą, menininkų ir žurnalistų vietą ir raišką visuomenėje. 
Ar kada nors susimąstėte, kaip buvo sukurtas pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos antspaudas? R. Dichavičius papasakojo, kad pasirašius Kovo 11-osios aktą reikėjo uždėti antspaudą ir išsiųsti pasauliui, o antspaudą Lietuva turėjo tik sovietinį. Padėtį išgelbėjo skulptorius Valdas Jurevičius, per naktį sukūręs ir padaręs pirmąjį Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pirmininko antspaudą. Daug sužinota per porą valandų R. Dichavičiaus kūrybinėse dirbtuvėse.
Pasak kolegų, susitikime su R. Dichavičiumi buvo kuo pasidžiaugti, dėl nemažai ko norėjosi ir šluostytis ašaras...
Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-11-04 10:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media