2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Laimos Andrikienės spaudos konferencija: „Mes solidarizuojamės su „Viasna“ kovotojais už žmogaus teises, laisvę ir demokratiją Baltarusijoje“

2021-09-16
 
Penktadienį, rugsėjo 17 d., 10 val. Seime vyks Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narės, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojos, Seimo „Už demokratinę Baltarusiją" grupės narės dr. Laimos Andrikienės spaudos konferencija, skirta tarptautinei kampanijai „#FreeViasna".
Lygiai prieš metus buvo suimta Baltarusijos nevyriausybinės žmogaus teisių organizacijos „Viasna" koordinatorė Marfa Rabkova, vėliau buvo suimta ir daugiau šios organizacijos narių, jiems fabrikuojami kaltinimai ir kuriamos bylos, jų teismai vyksta už uždarų durų, į kuriuos neįleidžiami nei žmogaus teisių gynėjai, nei žurnalistai, nei pilietinės visuomenės atstovai. Šiuo metu yra 653 politiniai kaliniai, iš jų - 136 „Viasna" atstovai.
Paramos Baltarusijos politiniams kaliniams akcijoje „MP4Freedom" dalyvaujantys Seimo nariai ėmėsi globoti „Viasna" atstovus: L. Andrikienė globoja keturių vaikų tėvą Leonidą Sudalenką, Rūta Miliūtė - Marfą Rabkovą.
„Negalime būti abejingi žmogaus teisių pažeidimams Baltarusijoje, represijoms apskritai prieš taikius piliečius, o visų pirmiausia - prieš žmogaus teisių gynėjus, nepriklausomos žiniasklaidos atstovus, jaunimo organizacijų ir politinių partijų atstovus, kitus aktyvistus, kovojančius už laisvę ir demokratiją. Negalime tylėti, kai režimas taikius protestuotojus kaltina kriminaliniais ir administraciniais pažeidimais", - sakė parlamentarė L. Andrikienė.
Spaudos konferencijoje dalyvaus Seimo narės Laima Andrikienė ir Rūta Miliūtė, „Freedom House" atstovas Lietuvoje Vytis Jurkonis, „Viasna" atstovai Natalia Satsunkevič, Pavelas Sapelko ir Alina Stefanovič. Spaudos konferencijos dalyviai kalbės apie solidarumo dieną, skirtą „Viasną" kovotojams, aptars situaciją Baltarusijoje, paramą laisvės ir demokratijos siekiantiems baltarusiams.
Daugiau informacijos:
Aldona Drėgvaitė
Seimo narės dr. Laimos Andrikienės patarėja
El. p. aldona.dregvaite@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-09-16 21:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media