2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Didžiausiame informacinių ir ryšių technologijų renginyje – 5,5 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio

2013-11-04
 
Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

 

Rūta Putnikienė

Vyresnioji projektų vadovė

VRP Hill + Knowlton Strategies

 

 

Šį trečiadienį, lapkričio 6 d. Vilniuje startuoja 3 dienas truksiantis - didžiausias Europos informacinių ir ryšių technologijų (IRT) renginys „ICT2013: Create, Connect, Grow" („Informacinės ir ryšio technologijos 2013: kurti, jungti, augti"). Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO susiburs apie 5500 dalyvių iš viso pasaulio.

Ta proga lapkričio 6 d. 12.30 val. LITEXPO įvyks susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus spaudos konferencija.

 ICT2013 - jau 20-asis ICT renginys, tačiau Rytų Europoje jis vyks pirmą kartą. Tai  vienas reikšmingiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių, organizuojamas LR Susisiekimo ir Užsienio reikalų ministerijų kartu su Europos Komisija (EK).

 „Mums teko didelė atsakomybė kartu su Europos Komisija organizuoti šį renginį, kuris, esu tikras, taps katalizatoriumi dar spartesnei informacinių ir ryšių technologijų plėtrai ir ekonomikos augimui Europoje. ICT2013 yra puiki proga Lietuvai atskleisti savo potencialą IRT srityje, kurioje turime daugybę pasiekimų ir planų, kaip išlikti konkurencingais Europoje ir pasaulyje", - sako LR susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

 ICT2013 sudaro 4 pagrindinės dalys: tarptautinė konferencija, paroda, susitikimai ryšiams užmegzti ir investuotojų forumas.

 Konferencija skirta esamiems ir būsimiems IRT sektoriaus atstovams, tyrimų ir plėtros bei inovacijų programų dalyviams. Jos metu bus svarstomi Europos IRT politikos klausimai, dalinamasi įžvalgomis ir ateities vizijomis, siekiama užmegzti ryšių bendradarbiavimui IRT verslo, tyrimų ir inovacijų lygmenyje.

Konferenciją atidarys Prezidentė Dalia Grybauskaitė, už Europos skaitmeninę darbotvarkę atsakinga EK viceprezidentė Neelie Kroes, Susisiekimo ministras R. Sinkevičius. Pranešimus skaitys įvairiausi svečiai - mokslinės fantastikos rašytojas Davidas Brinas, lietuviškuoju Bransonu vadinamas GetJar įkūrėjas Ilja Laursas, Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, Europos kosmoso agentūros specialistė Maryline Lengert ir daugybė kitų. Daugiau kaip keturiasdešimties lektorių iš viso pasaulio pranešimų temos varijuos nuo plačiajuosčio interneto, kibernetinio saugumo ir nanomedžiagų iki debesų kompiuterijos ir žmogaus smegenų struktūros programavimo.

 Parodoje prisistatys per 180 IRT srities įmonių iš skirtingų šalių. Veiks ir specialus 260 kv. m. dydžio Lietuvos paviljonas „Lithuanian Village". Čia gyvai ir originaliai bus pristatomi įdomiausi šalies IRT projektai, produktai, tyrimų rezultatai ir paslaugos.

 Renginio dalyviai - iškiliausi Lietuvos ir ES IRT srities mokslininkai, naujų ir ilgametę patirtį turinčių bendrovių atstovai, skaitmeninių technologijų sektoriaus strategai, inžinieriai ir investuotojai, aukšto rango EK ir Europos Parlamento pareigūnai, ES šalių ministrai ir ministrai pirmininkai, studentai ir žurnalistai.

Papildoma informacija žurnalistams: Lapkričio 7 d. 13.30 - bendradarbiavimo memorandumo dėl Nacionalinės skaitmeninės koalicijos Lietuvoje įkūrimo pasirašymas. Dalyvauja Europos Komisijos viceprezidentė Nellie Kroes, Susisiekimo, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo  ministrai,  kitų pasirašančiųjų institucijų atstovai.

 

Kontaktai žiniasklaidai: Tel. 8 656 55730

El.p. ruta@vrp.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-04 09:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media