2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Kviečiame žurnalistus akredituotis. Jau gegužės 25 d. forumas „Lietuvos Davosas 2022“

2022-05-23
 
Gerbiami Lietuvos žiniasklaidos atstovai, informuojame, kad jau poryt - gegužės 25 dieną - vyks 15-asis forumas „Lietuvos Davosas". Šiemet jis labai aktualus, nes vyksta karo Ukrainoje fone, todėl jame bus keliami svarbiausi klausimai, susiję su Rusijos pradėto karo Ukrainoje įtaka demokratijų, Lietuvos ir pasaulio ekonomikų ateičiai.
Įžanginį pranešimą Forume perskaitys Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Beshta.
„Lietuvos Davoso" forume skatinsime ieškoti sprendimų, kurie padėtų Lietuvai išgyventi dar vieną karo Ukrainoje keliamą ekonominių sunkumų bangą, ir sutarti juos priimti. Apie tai bus diskutuojama su žinomiausiais Lietuvos ekonomistais Nerijumi Mačiuliu, Žygimantu Mauricu ir Mariumi Dubnikovu vienoje iš forumo dalių - Lietuvos ekonomikos konferencijoje. Iš karto po šios diskusijos vyks sesija, kurioje įtakingiausių verslo asociacijų atstovai kartu su finansų ministre Gintare Skaiste diskutuos apie sprendimus, kurie šiandien padeda mažinti Rusijos sukelto karo Ukrainoje keliamų ekonominių iššūkių galią. Taip pat apie tai, kokių sprendimų dar trūksta, kad Lietuvos ekonomika, verslas ir visuomenė iš dabartinių karo sukeltų problemų išeitų su mažiausiais nuostoliais ir sustiprėję.
Tuo pat metu kitose salėse vyksiančiuose forumuose bus keliami kiti aktualūs klausimai. Vilniaus demokratijų forume vyks ambasadorių diskusija, kurioje Lietuvoje reziduojančių demokratinių valstybių atstovai diskutuos apie tai, koks turėtų būti Maršalo planas Ukrainai, kad Ukraina, išgyvenanti siaubingą karą, nebūtų palikta skęsti griuvėsiuose ir milžiniškose ekonominėse problemose. Startuolių lyderystės forume bus diskutuojama apie sprendimus, dėl kurių Estija jau turi dešimt vienaragių, taip pat apie tai, kuriose technologijų srityse šį dešimtmetį vyks sparčiausias didžiausią verslo potencialą atskleidžiantis proveržis, į kurį turėtų orientuotis tiek Lietuvos startuolių kūrėjai, tiek visuomenė ir valstybė.
Labai tikimės, kad Jūsų dėmesio sulauks ir šių metų „Lietuvos Davose" vyksiantys mažesni forumai bei sesijos, skirtos energetikos transformacijai, atsinaujinančių išteklių energetikos plėtrai, transporto sektoriaus problemoms ir galimoms perspektyvoms aptarti. Taip pat NT forumas, kuriame stengsimės identifikuoti realiausią NT rinkos ir kainų scenarijų, FinTECH forumas ir sesijos, skirtos medienos pramonei, robotikai, kibernetiniam saugumui, kūrybinėms industrijoms ir t. t.
Tikimės, kad forume skambėsiantys pranešimai ir įžvalgos padės tiek verslo, tiek valstybės lyderiams atsakingai priimti geriausius sprendimus, orientuoti visuomenę ir jos lyderius į tuos sprendimus, kurių realizavimas stiprintų Lietuvą ir Ukrainą, mažintų mūsų demokratijų ekonominį, socialinį ir gynybinį pažeidžiamumą.
Būtent todėl kviečiame Jūsų redakcijos atstovus aktyviai dalyvauti forume ir jį nušviesti, nes tik taip, įveikdami informacinį triukšmą ir koncentruodami dėmesį į svarbiausius ir aktualiausius sprendimus, galime kartu sukurti aplinką, palankią ne tik išgyventi karą, bet ir priimti tuos sprendimus, kurie gali paskatinti pažangą ir kurti saugesnę ateitį tiek Lietuvai, tiek Ukrainai.
Iš anksto dėkojame už Jūsų darbą.
Su Forumo pranešėjais ir išsamia programa kviečiame susipažinti: https://www.davosas.lt
Forumas vyks gyvai „Radisson Blu Lietuva" Konferencijų centre Vilniuje . Taip pat bus tiesiogiai transliuojamas internetu.
5 salės, daugiau nei 100 pranešėjų ir diskusijų dalyvių!
Sinchroninis vertimas į anglų kalbą.
Kviečiame akredituotis ir aktyviai dalyvauti tiek gyvai tiek online.
Apie savo ketinimus atvykti ar stebėti forumą internetu, prašome informuoti el. p. konferencija@valstybe.eu
Jus užregistruosime arba atsiųsime prisijungimus nuotoliniam forumo stebėjimui.
Su pagarba,
„Lietuvos DAVOSAS" organizatorius
Almantas Gliožeris
Elektroninis paštas: almantas@valstybe.eu
Tel. Nr. +37061643444
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-05-23 14:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media