2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Ftalatai nuotekose – nematoma grėsmė gamtai ir visuomenei. Kokių veiksmų galime ir turime imtis jau šiandien?

2020-05-25
 
Kviečiame Jus į UAB „Vilniaus vandenys" kartu su Lietuvos vandens tiekėjų asociacija inicijuojamą spaudos konferenciją-diskusiją, kurios tema: Ftalatai nuotekose - nematoma grėsmė gamtai ir visuomenei. Kokių veiksmų galime ir turime imtis jau šiandien? 
Spaudos konferencijos-diskusijos data: š. m. gegužės 26 d. (antradienis), 10 val.
Šalies vandentvarkos įmonės aplinkosaugininkų spaudžiamos sumokėti priskaičiuotas milijonines baudas už galimai ftalatais užterštas nuotekas, išleidžiamas į gamtinę aplinką (ftalatai - sudėtinė plastiko dalis, gamybos proceso metu naudojama jam suminkštinti). Pastarieji atremia argumentus ir Aplinkos apsaugą reglamentuojančių bei kontroliuojančių šalies institucijų atstovus ragina taršos nuotekose problemą spręsti sistemiškai, o ne skiriant baudas už teršalus, kurių nuotekose apskritai neturi būti, jų taršos parametrų niekas iki šiol nekontroliavo, o vandentvarkininkai neturi nei įrangos, nei kitų svertų, kaip galėtų taršą ftalatais užkardyti. 
Spaudos konferencija siekiama informuoti visuomenę apie taršos ftalatais užkardymo būdus: kas šioje srityje jau daroma, kokia užsienio šalių patirtis, sprendžiant šią globalią problemą. Ar vandentvarkos įmonėms skiriamos baudos - vienintelė ir efektyviausia priemonė nuotekų taršai ftalatais užkardyti? 
Spaudos konferencijos-diskusijos vieta: virtuali spaudos konferencijų erdvė BNS Facebook paskyroje (https://www.facebook.com/bnsLT/).
Žinaisklaidos atstovai klausimus galės užduoti prisijungę prie konferencijos: https://us02web.zoom.us/j/83780423429
Spaudos konferencijos dalyviai: 
Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos prezidentas Bronius Miežutavičius.
UAB „Vilniaus vandenys" atstovai: Generalinis direktorius Marius Švaikauskas, Gamybos tarnybos direktorius Tadas Kazlauskas, Klientų aptarnavimo tarnybos direktorius Saulius Savickas, Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Smalskė. 
Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėja aplinkosaugos ir energetikos klausimais Agnė Kazlauskienė.
AB „Klaipėdos vanduo" vadovas Benitas Jonikas.
Vytauto Didžiojo universiteto Hidrotechninės statybos inžinerijos instituto direktorius Arvydas Radzevičius.
Kontaktinis asmuo
Milda Kristutytė
Komunikacijos koordinatorė
Komunikacijos skyrius
El. p. Milda.Kristutyte@vv.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-25 12:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media