2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Pasaulinės tuberkuliozės dienos išvakarėse – spaudos konferencija ir padėkos žiniasklaidai

2019-03-18
 
Artimo kontakto metu, sergantis atvira plaučių tuberkulioze (TB) žmogus gali užkrėsti 10-15 žmonių per metus. Be tinkamo gydymo maždaug pusę tokių asmenų miršta.
Kodėl Lietuva pirmauja Europoje pagal sergamumą TB ? (Kas trečią dieną nuo tuberkuliozės mūsų šalyje miršta žmogus). Kodėl daugėja vaikų, sergančių tuberkulioze? Į kokius simptomus būtina atkreipti dėmesį ir informuoti apie juos savo šeimos gydytoją?
Į šiuos ir kitus aktualius klausimus apie tuberkuliozę atsakys Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai, kurie apie šią sunkią užkrečiamąją ligą diskutuoti kviečia Pasaulinės tuberkuliozės dienos išvakarėse. Pakalbėti apie tuberkuliozės problemas kovo 19 d. (antradienį) 13 val. ULAC žiniasklaidą simboliškai kviečia į Arkangelo konferencijų ir meno centrą* (Maironio g. 11, Vilniuje) Čia ULAC taip pat tradiciškai padėkos užkrečiamųjų ligų temomis visuomenę informuojantiems žiniasklaidos atstovams. Renginio ir ekskursijos po Bažnytinio paveldo muziejų trukmė - iki 3 val.
*Vienuolyne, kuriame dabar įsikūręs „Arkangelo" konferencijų ir meno centras, kadaise gyvenusias vienuoles, galima vadinti pirmosiomis Vilniaus gydytojomis, nes jos pačios gaminosi vaistus ir skubėdavo į pagalbą miestiečiams.
Maloniai laukiame!
Apie savo dalyvavimą prašytume pranešti e.paštu arba telefonu.
Kontaktinis asmuo
Beata Bukotaitė
Švietimo ir komunikacijos skyrius
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras
8 614 71720, beata@ulac.lt, www.ulac.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-20 11:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media