2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija „Atopinis dermatitas: pamiršta liga, kurios gydymas tobulėja, bet inovacijos aplenkia Lietuvą“

2019-03-19
 
Atopinis dermatitas - lėtinė liga, kuri pasireiškia ne tik tokiais fiziniais sutrikimais kaip odos sausėjimas, niežėjimas, atviros žaizdos, bet turi ir neigiamą įtaką sergančių žmonių gyvenimo kokybei bei psichologinei sveikatai.
Nepaisant to, kad šios ligos įtaka žmonių gyvenimo kokybei milžiniška, dėmesio visuomenėje ji susilaukia nedaug. Tai stipriai sunkina sergančiųjų gyvenimą - apie ligą nežinanti visuomenė ir mažai edukuoti sergantieji susiduria su iššūkiais kasdieniame gyvenime, kurie dažnai veda į rimtus psichologinius susirgimus, tokius kaip depresija, bei kitas komplikacijas.
2017 m. Europos vaistų agentūra, atlikusi visus reikiamus tyrimus, patvirtino pirmąjį biologinį preparatą suaugusių atopiniam dermatitui gydyti. Preparatas reikšmingai pagerina sergančiųjų būklę bei gyvenimo kokybę ir jau naudojamas užsienyje. Deja, Lietuvoje šis preparatas prieinamas ne visiems.
Kviečiame dalyvauti spaudos konferencijoje, kuri vyks š. m. kovo 20 d. (trečiadienį) 10 val. Konferencijų centre „WorkLand", salėje „St. George", Gedimino pr. 20, Vilniuje.
Konferencijos pranešėjai:
Inga Kisielienė, VUL SANTAROS KLINIKOS, dermatovenerologijos centro gyd. dermatovenerologė. Atopinis dermatitas - ligos priežastys, požymiai ir atvejai.
dr. Gediminas Navaitis. Kazimiero Simonavičiaus Universitetas. Atopinio dermatito įtaka žmogaus psichologinei sveikatai.
Povilas Sidaravičius, Atopinio dermatito pacientų asociacijos prezidentas. Pagrindiniai iššūkiai, su kuriais susiduria sergantieji.
Prašome apie dalyvavimą konferencijoje pranešti el. paštu greta@gravitas.lt arba tel. +370 695 92946.
Kontaktinis asmuo
Justė Karpavičiūtė
Vyresnioji projektų vadovė
UAB "Gravitas Partners"
+37064374828
juste@gravitas.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-19 17:11
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media