2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: kokybiškai naujas mokesčių pasiūlymas Vyriausybei

2018-01-05
 
Šių metų sausio 8 d. (pirmadienį) 11 val. kviečiame į Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narės, buvusios finansų ministrės Rasos Budbergytės ir LSDP pirmininko Gintauto Palucko spaudos konferenciją, kurioje bus pristatytas LSDP Seimo narių registruojamas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo projektas.
Spaudos konferencija vyks Seimo Spaudos konferencijų salėje.
Naujojo projekto esmė - teisingesnė ir aiškesnė mokesčių sistema, kai apmokestinamos visos pajamos (ne tik susijusios su darbo santykiais), bet skirtingais tarifais: gaunantiems mažas pajamas - pajamų mokesčio tarifas mažėtų nuo dabartinio 15 proc., gaunantiems didesnes - augtų.
„Pajamų nelygybė Lietuvoje įgijo grėsmingą mastą. Nelygybė lemia emigraciją, socialinę įtampą, kenkia Lietuvos ekonomikos augimui ir ateityje pakirs finansinį stabilumą, todėl natūralu, kad turime imtis aktyvių veiksmų. Egzistuoja posakis: šalyje įmanoma turėti arba „plokščius mokesčius", kaip turime dabar, arba demokratiją. Bet neįmanoma turėti abiejų. Mes siūlome demokratijos stiprinimą per mokesčius", - teigia projekto iniciatorė, Seimo narė R. Budbergytė.
„Vyriausybė progresinių mokesčių įstatymą yra įrašiusi į savo programą. Todėl skubame į pagalbą ministrų kabinetui ir parengėme kokybiškai naują įstatymo projektą. Užbėgdamas už akių pasakysiu, kad taip, deja, mūsų partijos vyriausybės nesugebėjo įvesti diferencijuoto pajamų mokesčio visoms pajamoms ir tai priimame kaip klaidą, kuri turi būti ištaisyta", - sako LSDP pirmininkas G. Paluckas.

Daugiau informacijos:
Eglė Samoškaitė
Mob. 8 685 83 128, el. p. egle@lsdp.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-01-05 10:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media