2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Migracija ir žiniasklaida. Kokią galią turi žiniasklaidos kuriami stereotipai?

2018-09-17
 
Tarptautinis judėjimas už atsakingą ir etišką žurnalistiką „Media4Change" kviečia žurnalistus į spaudos konferenciją ir diskusiją „Migracija. Keičiant kryptį", kurioje tarptautinė ekspertų komanda pristatys pažeidžiamų grupių, tarp jų ir migrantų, vaizdavimo žiniasklaidoje tendencijas ir ypatumus.
Spaudos konferencija vyks rugsėjo 18 d., antradienį, 10:00 val. naujienų agentūros BNS konferencijų salėje, įsikūrusioje verslo centre LINK adresu Saltoniškių g. 9 B, 5 aukšte, Vilniuje.
Vienas iš stebėsenos objektų - migrantų vaizdavimas Europos žiniasklaidoje. Jų vaizdavimo ypatumus Lietuvoje tirianti „Media4Change" komanda sudarys sąlygas į šį reiškinį pažvelgti kur kas platesniame - Europos žiniasklaidos kontekste. Savo įžvalgomis pasidalins „Media4Change" projekto partneriai iš Italijos, Ispanijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės. Judėjimo už aukščiausių standartų žurnalistiką partneris „Journalism ethics charity/NG0 MediaWise" direktorius Mike Jempson aptars dažniausiai pasitaikančias žurnalistų klaidas bei kaip Lietuvoje gimęs projektas „Voice4Migrants" sudarys sąlygas į jas pažvelgti iš naujos perspektyvos.
Geopolitinė padėtis Lietuvą skatina prabilti ir apie jos etninių, tautinių grupių lojalumą bei integraciją, jų integracijos perspektyvų neigiamą vaizdavimą žiniasklaidoje ir apie tai, kaip nesantaikos kurstymo atveju atsakomybę suderinti su nekvestionuojama vertybe - žodžio laisve. Apie tai ir kitais klausimais diskutuoti kvies Lietuvoje viešinti tarptautinė projekto „Voice4Migrants" ekspertų komanda, taip pat ir vieni iš diskusijos kviestinių svečių Ralph du Long (Dialogue in Progress), Eszer Varszegi (UNITED for intercultural action), o apie vieną nebyliausių ir neigiamiausiai žiniasklaidoje vaizduojamų grupių - romus savo įžvalgomis pasidalins romas bei romų situacijos tyrėjas Rami Hadroi.
Projektą „Voice4Migrants" inicijuoja ir įgyvendina Nacionalinis socialinės integracijos institutas. Tai ką tik startavęs unikalus projektas, paruošęs originalių iniciatyvų šalyse, į kurias plūsta didžiausi pabėgėlių srautai. Partnerių šalių parlamentuose bus vykdomos migrantų bibliotekos, kurios, tikimasi, tiek sprendimų priėmėjus, tiek viešosios informacijos rengėjus motyvuos išgirsti ir pačių migrantų balsą.
Maloniai kviečiame dalyvauti!
Išsamesnės informacijos apie renginį teirautis Neringos Jurčiukonytės mob. tel. +370 652 63 085.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-17 16:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media