2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: „Mitas ar tiesa, kad plaučių vėžys – mirties nuosprendis“

2020-11-18
 
Kasmet plaučių vėžys nustatomas maždaug 1500 Lietuvos žmonių. Penkerius metus išgyvena tik apie 7 proc. susirgusių vyrų ir apie 17 proc. moterų. Ši liga ne tik pikta, bet ir klastinga - pirmieji simptomai atsiranda tik tuomet, kai ji jau būna išplitusi ir ligoniams sunku padėti. Vis dėlto specialistai teigia, kad reikalai gerėja - naujų gydymo technologijų - taikinių terapijos ir imunoterapijos dėka ligoniai išgyvena keletą metų, nors anksčiau gydytojai laikydavo laimėjimu, jei pavykdavo ligonių gyvenimą pratęsti iki metų. Jei pavyktų ligą aptikti anksti, kai kurie žmonės įgytų ir šansą visiškai pasveikti. Tam reikia įdiegti ankstyvosios patikros dėl plaučių vėžio programą. Jos efektyvumą įrodė Jungtinių Amerikos valstijų ir kitų šalių pavyzdžiai. Vos per trejus metus mirtingumą nuo plaučių vėžio gydytojams pavyko sumažinti net ketvirtadaliu. Kokiu keliu turėtų sukti Lietuva? 
Spaudos konferencija nuotoliniu būdu vyks lapkričio 20 dieną 12 valandą per „Zoom" platformą. Ją moderuos profesorius Edvardas Danila.
Trukmė - 1 valanda. 
Kvietimą su nuoroda prisijungti atsiųsime konferencijos dieną. Prelegentams bus galima užduoti klausimus. 
SPAUDOS KONFERENCIJOJE DALYVAUS
Prof. Edvardas Danila, Vilniaus universiteto Krūtinės ligų, imunologijos ir alergologijos klinikos bei Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos Pulmonologijos ir alergologijos centro vadovas: „Plaučių vėžys - liga, kurios galima išvengti, bet serga tūkstančiai". 
Prof. Marius Žemaitis, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikos Pulmonologijos klinikos Krūtinės onkologijos ir intervencinės pulmonologijos sektoriaus vadovas: „Anksti nustatytas plaučių vėžys - galimybė pasveikti. Kaip tai pasiekti?"
Prof. Sonata Jarmalaitė, Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai, laikinai einanti direktorės pareigas: „Tiksli plaučių vėžio diagnostika - būtina gydymo sėkmės sąlyga".
Alvydas Česas, Klaipėdos universitetinės ligoninės Onkologijos chemoterapijos klinikos vadovas: „Plaučių vėžys: daug veidų ir baigčių. Ką gali šiuolaikinis priešvėžinis gydymas?"
Organizatoriai: Medicininės informacijos centras, UAB
Daugiau informacijos: 
Aušrinė Šėmienė 
Medicininės informacijos centras 
8 698 73 471 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-11-18 12:01
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media