2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į konferenciją: Sergančiųjų krūties vėžiu balsas: mums reikia ne tik vaistų

2019-10-28
 
Kasmet diagnozę - krūties vėžys išgirsta daugiau kaip 2000 moterų. Nepaisant to, kad šiuolaikinės gydymo technologijos padeda daugeliui pacienčių pasveikti, liga yra iššūkis ir ligonei, ir jos artimiesiems, - neretai slauga, visuomenės požiūris, galimybių stoka tampa didesne problema nei gydymas. Todėl susivieniję ligonių visuomeninės organizacijos, medikai bei politikai inicijavo socialinę akciją „Minios balsas" ir kvietė Lietuvos žmones prabilti, kad būtų išsiaiškintos pagrindinės sergančioms moterims ir jų artimiesiems svarbios problemos, o vėliau surasti būdai, kaip jas įveikti. 
Didžiulės ligonių eilės, nepakankamai aiški informacija apie gydymą, biurokratizmas, ligoninių vadybos problemos ir net klaidūs gydymo įstaigų koridoriai, pervargę gydytojai, neįperkami implantai, neprieinama psichologinė pagalba bei sanatorinis gydymas, teisinės pagalbos stoka, - tai tik dalis rūpesčių, kurie užgula susirgusių moterų ir jų artimųjų pečius. Tai paaiškėjo per pusę metų trukusią socialinę akciją „Minios balsas". Jos metu buvo renkami su liga susidūrusių žmonių atsiliepimai ir pasiūlymai. 
Visi pasisakymai buvo išanalizuoti ir apibendrinti, o aktualiausi pasiūlyti aptarti su sveikatos politikais bei strategais. Tam, kad būtų rasti būdai, kaip ligos pažeistiems žmonėms palengvinti gyvenimą, rengiama konferencija. Ji vyks spalio 30 d. 11 val. Lietuvos Respublikos Seimo spaudos konferencijų salėje Gedimino pr. 53, Vilnius. Maloniai kviečiame žurnalistus!

 

PROGRAMA 
1. Monika Navickienė, LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė: „Tūkstančiams krūties vėžiu sergančių moterų ir jų artimųjų reikia didesnės valstybės pagalbos".
2. Elona Juozaitytė, prof. dr., Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorė, Medicinos akademijos Medicinos fakulteto Onkologijos instituto vadovė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovė, gydytoja onkologė-radioterapeutė: „Minios balsas" - naujas požiūris į sveikatos apsaugos aplinką, kuriant partnerystės ryšius tarp pacientų ir bendruomenės bei sveikatos politikų". 
3. Aušra Bružienė, Nacionalinės krūties ligų asociacijos (NKLA) prezidentė: „Ligonis ligonį supranta geriau". 
4. Dalia Barauskienė, onkologinėmis ligomis sergančių moterų draugijos „Eivena" pirmininkė: „Apklausos rezultatai - onkologiniams ligoniams reikia ne tik vaistų". 
5. Irina Banienė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto MA Visuomenės sveikatos fakultetas Sveikatos psichologijos katedros lektorė: „Ar galime tikėtis, kad onkologine liga sergančių moterų gyvenimo kokybė bus geresnė, jei neužtikrinamos psichikos sveikatos paslaugos?"
6. Sonata Jarmalaitė, prof. dr., Vilniaus universiteto profesorė, Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai: „Žalių koridorių projektas - reali pagalba sergančiajam". 
Konferencijoje taip pat dalyvaus politikai, Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės ligonių kasos bei pacientų visuomeninių organizacijų atstovai. 
Trukmė - 0,5 val. 
Po to, bus galimybė asmeniškai pakalbinti politikus, medikus, visuomeninių organizacijų atstovus, ligonius, Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės ligonių kasos darbuotojus. 
Informacinis partneris - UAB Medicininės informacijos centras

 

 

Daugiau informacijos: 
Aušrinė Šėmienė 
8 698 73 471
ausrine6@gmail.com

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-10-28 12:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media