2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Įvyko pirmasis neįgaliųjų ir sveikųjų smiginio turnyras

2011-02-23
 
LŽS sporto žurnalistų klubo archyvo nuotr.

LŽS sporto žurnalistų klubo archyvo nuotr.

Pirmadienio vakarą Brodvėjaus klube įvyko pirmasis neįgaliųjų ir sveikųjų smiginio turnyras. Tai pirmasis socialinio projekto „Padėk man padėti Tau" renginys. Turnyro dalyviai varžėsi dėl prizinės taurės ir geriausios komandos vardo. Šio vakaro nugalėtojais tapo komanda „Juodasis riteris". Jie išsinešė iš klubo ne tik prizus, bet ir naujų draugų šypsenas.
 

Mišrios komandos


„Pirmojo projekto renginiu buvo siekiama parodyti, jog sveiki ir turintys judėjimo negalią ar negirdintys gali laiką leisti kartu. Būdami komandoje, kartu varžydamiesi, jie vienas kitam turėjo ištarti - padėk man padėti Tau", - sakė renginio sumanytoja Julija Kvedorelytė.

 

Kurtiesiems renginį įgarsino vertėja Sonata Balevičienė. Susirinkusieji išmoko gestų kalba pasisveikinti ir po renginio visi vieni kitiems gestų kalba ištarė „ačiū".

 

Varžybose dalyvavo keturios komandos po keturis žaidėjus. Komandos sudėtis: 1 kurčiasis iš smiginio klubo „Gestas", 1 Sporto žurnalistų klubo "Press'as" narys, 1 iš neįgaliųjų grupės, 1 iš smiginio klubų „Legas" arba „Apuokas". Iš 16 turnyro dalyvių buvo suformuotos keturios komandos. Varžybose dalyvavo keturi „Press‘o" atstovai - Tautvydas Vencevičius, Gintautas Dulskas, Rimas Mauricas ir Romanas Buršteinas.

 

Ore sklandė juokas ir idėjos


Turnyro metu gimė nemažai bendradarbiavimo idėjų: sporto žurnalistų klubas „Press‘as" panoro gauti daugiau smiginio pamokų iš klubų „Legas" ir „Apuokas" žaidėjų, jie taip pat išreiškė norą pasimokyti kurčiųjų kalbos. Klubo „Apuokas" žaidėjai džiaugėsi susipažinę su klubo „Gestas" nariais ir čia pat pradėjo planuoti artimiausias bendras varžybas. Neįgalieji, priklausantys Lietuvos neįgaliųjų teniso klubui kvietė visus išbandyti savo jėgas lauko teniso varžybose.

 

Renginyje buvo pristatytas ir pirmasis žurnalo „Ypatingi žmonės" numeris.

Į renginį rinkosi ne vienas žinomas žmogus - Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius susidomėjęs vartė žurnalą „Ypatingi žmonės", tai unikalus leidinys, pasakojantis ypatingų žmonių - neįgaliųjų, sergančiųjų - tačiau nepalūžusių ir gyvenimu besidžiaugiančių istorijas. Televizinio projekto dalyvė ir nugalėtoja Laura Valytė išbandė savo ranką specialioje žiūrovų rungtyje. Paskutinė renginio rungtis buvo skirta salėje susirinkusiems žiūrovams. Šių varžybų prizas - vyriausio teisėjo Ramūno bučinys - atiteko visoms keturioms rungtyje nusprendusioms sudalyvauti moterims.

 

Vakaras be pralaimėtojų


Gera nuotaika, vyravusi renginyje, skaldė lietuvišką šaltumą ir santūrumą. Renginy karaliavo šypsenos, skambėjo plojimai ir į viršų kilo kurčiųjų rankos (taip plojama gestų kalboje). „Didelio pasisekimo sulaukęs renginys įkvėpė organizatorius galvoti apie naujas varžybas, konkursus ir bendrus laiko praleido būdus. Sveikieji ir neįgalūs gali ir nori leisti laiką kartu. Tereikia jiems suteikti tokias galimybes", - kalbėjo vertėja iš/į gestų kalba Sonata Balevičienė.

 

„Pusė šimto klube susirinkusių žmonių pritraukė atsitiktinių praeivių dėmesį. Jie nedrąsiai vėrė duris, tačiau išgirdę juoką, plojimus, įsitraukė į smiginio kovas. Nors buvo ir pralaimėjusių, tačiau, tikiu, kad visi jautėsi kažką laimėję. Daugelis nugalėjo savo baimę kalbėtis su kurčiuoju, spausti ranką sėdinčiam vežimėlyje, o dažnas neįgalus džiaugėsi po daugelio mėnesių pagaliau ištrūkęs iš savo namų ir pramogaujantis kartu su sveikaisiais. Tą vakarą visi kažką laimėjome", - sakė renginio sumanytoja Julija Kvedorelytė.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-02-23 13:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media