2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos sporto žurnalistai futbolo aikštėje susitiko su japonais

2011-07-25
 
LŽS sporto žurnalistų klubo archyvo nuotr.

LŽS sporto žurnalistų klubo archyvo nuotr.

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo "Press'as" futbolo komanda sužaidė su Europoje gyvenančiais japonais rungtynes, skirtas prisiminti faktui, kad Japonija prieš 20 metų pripažino mūsų šalies nepriklausomybę ir atnaujino su Lietuva diplomatinius ryšius.

 

 


 

Futbolo mūšį, kurį Vilniaus universalioje arenoje "Sportima" stebėjo ir Japonijos ambasadorė Lietuvoje Miyoko Akashi, po permainingos kovos laimėjo svečiai. Japonijos komanda nugalėjo 5:4 nepaisant to, kad pirmasis kėlinys jai susiklostė ypač nesėkmingai.

 

Sužaidus apie 30 minučių "Press'as" po dviejų Gintauto Dulsko, Raimundo Celencevičiaus ir Romano Buršteino įvarčių pirmavo 4:0. Tačiau būtent tada lietuviai pernelyg atsipalaidavo. Pirmojo kėlinio pabaigoje buvo praleistas įvartis, o po pertraukos japonai, triukšmingai palaikomi poros dešimčių tribūnoje susirinkusių tėvynainių, perėmė iniciatyvą ir, pademonstravę gerą fizinę formą bei didelį norą kovoti, išplėšė pergalę.

 

 


 

Į Vilnių tautiečius rungtynėms su Lietuvos žurnalistais sukvietė Vilniuje gyvenantis Koichi Sato. Jo komandos draugai į Lietuvą atvyko iš įvairių Europos miestų - Paryžiaus, Milano, Hamburgo. Visi svečiai vilkėjo marškinėlius, pažymėtus 20 numeriu. Japonų komandai specialią aprangą su vienodais numeriais 20 ir jubiliejaus logotipais sukūrė „hummel".

 

Drama aikštėje baigėsi draugiškai - tradiciniu abiejų komandų pozavimu fotografams ir Lietuvos aludarių gildijos dovanomis. Japonai įvaldė lietuvišką palinkėjimą: "Į sveikatą", o lietuviai - japonišką atitikmenį: "Kampai".


Daugiau informacijos:
Tautvydas Vencevičius
LŽS sporto žurnalistų klubo „Press‘as" pirmininkas
Tel.: 8 686 22377
El.p.: sportas@btv.lt
www.pressas.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-07-25 17:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media