2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Iki prizinės vietos Lietuvos žurnalistams pritrūko žingsnio

2010-10-21
 
LŽS sporto klubo žurnalistai, LŽS sporto žurnalistų klubo archyvo nuotr.

LŽS sporto klubo žurnalistai, LŽS sporto žurnalistų klubo archyvo nuotr.

LŽS sporto žurnalistų klubas
 
Lietuvos žurnalistų futbolo komanda, kurios branduolį sudarė sporto klubo „Press‘as" nariai, išmėgino jėgas su užsienio kolegomis Lenkijos mieste Lodzėje vykusiame „Euro Media Cup" turnyre. Rezultatas - ketvirtoji vieta varžybose, kuriose rungtyniavo 24 komandos iš 7 šalių.
 

Grupės turnyras lietuviams prasidėjo akistata su senais pažįstamais iš Briansko - su jais vien šiemet jau žaista trijuose tarptautiniuose turnyruose. Nors ir gerai pažinodamos viena kitą, komandos pasirinko atsargią taktiką. Kai rungtynių pabaigoje jau atrodė, kad įvarčių nebus įmušta, vilniečių „legionierius" iš Kauno žurnalistų komandos Giedrius Rodalevičius pasiuntė kamuolį į rusų vartus ir atnešė lietuviams pergalę.

 

Dvikova su Ščecino komanda nebuvo sunki. Martynas Juocevičius, G. Rodalevičius, Mykolas Stankus ir Romanas Buršteinas vieną po kito mušė įvarčius, o lenkams pavyko pasižymėti tik rungtynių pabaigoje - 4:1.

 

Daug atkaklesnis buvo mačas su Lodzės radijo komanda. Vienintelį įvartį Kęstutis Rimkus įmušė tik rungtynių pabaigoje.

 

Pirmąją turnyro dieną lietuviai įveikė be nuostolių, bet antroji prasidėjo nesėkme - 0:1 nusileista Konino komandai. Pralaimėjimas Silezijos televizijos ekipai galėjo palikti mūsų šalies žurnalistus už atkrintamųjų varžybų borto, bet komanda sužaidė galbūt geriausias savo rungtynes, Raimundas Celencevičius pelnė du įvarčius ir, laimėję 2:0, lietuviai grupėje užėmė pirmąją vietą.

 

R. Celencevičiaus įvartis atvėrė vartus ir į pusfinalį - ketvirtfinalyje 1:0 įveikti baltarusiai. Pusfinalio rungtynėse rezultatas buvo toks pat, bet šįsyk nebe Lietuvos komandos naudai. Kelią į finalą prasiskynė ilgiausią kelią iki Lodzės įveikusi komanda iš Rusijos, Tiumenės miesto.

 

Rungtynėse dėl trečiosios vietos vėl teko žaisti su Konino komanda. Vėl pralaimėta minimaliu skirtumu - į du varžovų įvarčius lietuviai atsakė tik vienu tiksliu M. Stankaus smūgiu. Iki prizininkams skirtų medalių pritrūko žingsnio. Varžybų nugalėtoja tapo Rumunijos komanda, finale 2:0 nugalėjusi Tiumenę.

 

Antrus metus iš eilės turnyre žaidę lietuviai iš karto gavo kvietimą apsilankyti Lodzėje ir kitais metais.


Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-10-21 14:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media