2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Po akmenų ridenimo Neryje vėl startuos „Vilniaus regata“

2010-08-04
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: regatoje pakanka įspūdžių visiems dalyviams

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: regatoje pakanka įspūdžių visiems dalyviams

Kornelija Ežerskytė

 

Netrukus bus pradėtas valyti Neries dugnas, o iš jo iškelti akmenys taps pirmuoju ženklu, kad upė pasirengusi „Vilniaus regatai". Po mėnesio startuos ir jubiliejinė -  dešimtoji - „Vilniaus regata", kurią kasmet organizuoja Vilniaus sporto ir turizmo klubas „Regata". Renginį kasmet remia ir Vilniaus miesto savivaldybė.

 

Pasak šio klubo pirmininko ir renginio organizatoriaus Sauliaus Mažeikio, dalyvauti renginyje kviečiami ne tik vilniečiai, bet ir gyventojai iš kitų miestų bei šalių. Šiame renginyje nuo jo organizavimo pradžios jau dalyvavo 1848 irkluotojai. „Norime, kad kiekvienas vilnietis sužinotų apie šį renginį ir galėtų jame dalyvauti,"- sako S.Mažeikis.

 

Organizatoriai tikisi, jog šiemet renginyje dalyvaus pusė tūkstančio dalyvių. Vėl bus kviečiama dalyvauti ir kanupolo entuziastus. Šiandien kanupolas yra jaudinantis, staigus ir įtemptas žaidimas - visiška priešingybė atpalaiduojantiems poilsiniams praeities baidarių žaidimams. Šiuolaikinio žaidimo pradžia galima laikyti 1987 m. parodomąsias žaidynes Duisburge, Vokietijoje, bet net ir 100 metų iki to sportininkai žaidė žaidimus su valtimi, irklu ir kamuoliu.

 

Pažymint jubiliejinį plaukimą, parke prie pėsčiujų tilto iš Žvėryno pusės, Žvėryno bendruomenės gyventojams ir regatos dalyviams surenkime gyvo garso koncertą.

 

Taip pat ketinama pagerbti ir visus „Vilniaus regatos"  veteranus, kurie dalyvavo joje nuo pat pirmojo plaukimo. Tarp šio renginio gerbėjų ir aktyvių dalyvių yra ir Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.  „Plaukiau šioje regatoje gal šešis kartus ir visuomet patyriau gerų įspūdžių. Taip smagu įsėsti į laivą ir praleisti keletą smagių valandų besigėrint Vilniumi... Patikėkite, nuo upės pusės Vilnius atrodo neįtikėtinai, jis visai kitoks. Raginu sėsti ir plaukti kartu su „Vilniaus regatos" dalyviais,"- mintimis dalijasi G.Babravičius.

 

 

Beje, Vilniaus miesto savivaldybė yra parengusi Neries atgaivinimo projektą, kurį įgyvendinus upė būtų pritaikyta laivybai. Šio sumanymo pirmieji iniciatoriai buvo ir „Vilniaus regatos" organizatoriai, kurie įrodė, jog Neris gali tapti turiningo laisvalaikio traukos objektu.

                                                                                                

Vilniaus miesto baidarių ir kanojų irklavimo mėgėjai klubą „Regata" įkūrė 2001 metais. Pagrindinis klubo tikslas- vystyti baidarių ir kanojų irklavimo sportą Vilniaus mieste bei propaguoti vandens turizmą, kaip aktyvaus laisvalaikio formą. Be tradicinės veiklos klubas organizuoja eilę masinių renginių miestiečiams.

         

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-08-04 14:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media