2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Sostinėje - dviratininkų ir riedutininkų maratonai. Būk dalyviu arba žiūrovu!

2010-08-20
 
Audroniaus Žygavičiaus nuotrauka

Audroniaus Žygavičiaus nuotrauka

Simonas Ropė

 

„Prieš pusmetį gimusi idėja jau šį sekmadienį, rugpjūčio 22 d., tampa realybe - įvyks pirmasis Vilniaus miesto dviratininkų maratonas", - spaudos konferencijoje sakė idėjos autorius, maratono organizatorius, Nacionalinio automobilių klubo direktorius Benediktas Vanagas.

Anot B. Vanago, mieste per mažai masinių sporto renginių, kurie turi potencialą išaugti į tradicinius. „Renginio laiką - prieš rugsėjį - pasirinkome neatsitiktinai: visi grįžta po vasaros pailsėję, ir tokia smagi vasaros pabaigtuvių masinė miesto šventė visus įkvėps naujiems darbams", - sakė „Velomaratono" idėjos autorius, organizatorius Benediktas Vanagas.

Šiai dienai yra užregistravę beveik 2 tūkst. dalyvių - profesionalų, mėgėjų, vaikų. Dėl trijų apdovanojimų varžysis sportininkų kategorijose startuosiantys „Velomaratono" dalyviai: premjero taurė atiteks absoliučiam nugalėtojui, ministrų taurės - greičiausiai dalyvei ir geriausiai pasirodžiusiai komandai. Be to, nugalėtojams numatyti piniginiai prizai, o pirmąsias vietas užėmę sportininkai vyrų ir moterų įskaitose gaus ir po „Mercedes-Benz" dviratį. Vilniaus miesto mero taurė bus įteikta gausiausiai mėgėjų komandai.

Visiems „Velomaratone" važiuosiantiems vaikams organizatoriai padovanos po atšvaitą, ryškių spalvų liemenę, suvenyrą ir ledų, o visiems šventės dalyviams bus įteikti dalyvavimą liudijantys diplomai.

„Kartą per mėnesį miestas turi turėti vieną didelį masinį sporto renginį. Ir ne tik todėl, kad tai puiki proga visai šeimai praleisti laiką kartu, bet ir sukurti mieste išskirtinę erdvę pasireikšti profesionalams, kurie rodytų jaunimui gerus pavyzdžius, skatintų sportuoti, sveikai gyventi. Gerai būtų, jei tokie renginiai taptų tradiciniais ir kasmet vyktų tuo pačiu laiku - tuomet vilniečiai suspėtų pasiruošti, iš anksto susiplanuoti", - sakė sostinės mero pavaduotojas Gintautas Babravičius.

Pasak G. Babravičiaus, tokie renginiai, tapę tradiciniais, kasmet pritrauktų vis daugiau dalyvių iš užsienio, - „o tai jau miesto reklama, žinia, kurią skleistų išvykę svečiai apie jaukų, gražų ir gyvą Vilnių. Ir, mes Savivaldybės vadovai ir darbuotojai, visuomet su meile prisidėsime prie tokių renginių organizavimo ir sklaidos apie juos."

Sekmadienį pirmojo „Velomaratono" metu kai kuriose centrinėse sostinės gatvėse nuo 12 val. iki 17 val. bus draudžiamas automobilių ir viešojo transporto eismas. Renginio metu lengvieji automobiliai į centrą įvažiuoti ir iš jo išvažiuoti galės tik Lukiškių gatve ir Geležinio vilko tiltu. Dalis per miesto centrą važiuojančių troleibusų nekursuos visai, kai kurių maršrutai bus sutrumpinti arba pakeisti, o visi autobusai, įprastai kertantys centrines gatves, bus nukreipti aplinkiniais maršrutais.

„Velomaratono" trasa drieksis Gedimino prospektu, T. Vrublevskio gatve, Karaliaus Mindaugo tiltu, Žvejų ir Upės gatvėmis, Vytauto gatve, Žvėryno tiltu ir A. Goštauto gatve. Sekmadienį nuo 12 val. iki 17 val. šiomis gatvėmis bus draudžiama ir važiuoti, ir jas kirsti. Prie visų sankryžų bus pastatyti įspėjantys kelio ženklai, eismą reguliuos policijos pareigūnai. Be to, dviratininkų ir žiūrovų saugumą užtikrins saugos tarnybų darbuotojai ir savanoriai, prie trasos budės keli greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Visi dviratininkai privalės dėvėti šalmus.

Šiandien, rugpjūčio 20-oji, paskutinė diena, kai oficialioje „Velomaratono" svetainėje www.velomaratonas.lt galima užsiregistruoti nemokamai. Registruotis bus galima ir renginio dieną, tačiau tuomet teks mokėti starto mokestį - 40 litų. „Velomaratono" dalyviai gali startuoti sportininkų, mėgėjų ir vaikų važiavimuose, įveikdami 80, 40, 24 arba 2,4 kilometro distancijas.

Detalios informacijos apie eismo apribojimus ir viešojo transporto maršrutų pokyčius Vilniuje pateikiama interneto svetainėse www.vilnius.lt ir www.vilniustransport.lt. Be to, darbo valandomis galima skambinti nemokamu telefonu 8 800 22922 arba mobiliuoju telefonu prisijungti prie interneto svetainės wap.vilniustransport.lt.

Sekmadienį taip pat pirmą kartą Vilniuje, prie Vingio parko estrados vyks ir riedutininkų maratonas Riedėk.lt

„Pirmajame maratone tikimės sulaukti iki 100 dalyvių. Žinoma, negalime lygiuotis į dviratininkus. Tačiau ateityje tikimės didesnio dalyvių skaičiaus", - sakė asociacijos „Riedėk.lt" prezidentas Evaldas Norvaiša.

Šių metų liepos mėnesį pradėjo veikti riedutininkų mokykla. Riedutininkų mokytojų komandą sudaro aktyvūs ir entuziastingai nusiteikę, ne vienerių metų patirtį turintys riedutininkai, kurie stengiasi sudominti riedučių sportu, išmokyti drąsiai ir saugiai riedėti bei suteikti galimybę žmonėms gauti naudingos informacijos, susijusios su riedučiais.

„Mūsų gretos gausėja, nes vadovaujamės šūkiu „Tu nesi per senas riedučiams" - riedutininkų mokyklos mokytojai sulaukia įvairaus amžiaus mokinių", - sakė E. Norvaiša.

2002 m. Vilniuje įkurtas riedutininkų klubas „Ketvirtadienio nakties karštis". 2003 metais surengtas maratonas Vilnius-Kaunas-Vilnius, kurio metu riedučiais įveikta 210 km distancija per 9 val. 33 min. Tuo metu tai Lietuvos rekordas, užregistruotas Lietuvos rekordų knygoje.

Užsiregistruoti į maratoną galima internetu svetainėje www.riedek.lt ir prieš varžybas sekmadienį nuo 10 val. Starto pradžia - 11 val.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-08-20 15:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media