2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Europos krepšinio čempionato kovas komentuos žiūrovų pamėgtas duetas

2017-08-04
 
Rytis Vyšniauskas ir Linas Kunigėlis

Rytis Vyšniauskas ir Linas Kunigėlis

 

Jau prasideda Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinės varžybos, kuriose rinktinė rengsis Europos krepšinio čempionatui „Eurobasket 2017". Visus kontrolinius mačus ir Lietuvos rinktinės kovas Europos krepšinio čempionate komentuos žiūrovų mėgstamas profesionalų duetas: Linas Kunigėlis ir Rytis Vyšniauskas.

„Puikiai pamenu tą dieną, kai man pranešė, kad norėtų mane matyti Europos čempionate. Tai buvo tokia euforijos pilna diena. Tą dieną ir išvirtas kiaušinis skanesnis, ir saulė ryškiau šviečia, ir viskas daug gražiau", - pasakoja Rytis Vyšniauskas.

Nors Rytį galima vadinti jaunu komentatoriumi ir jis pats tikina, jog iš savo kolegos Lino Kunigėlio dar mokosi, tačiau patirties Ryčiui netrūksta: „Nenorėčiau nurašyti nė vieno mačo ar turnyro, kurį teko komentuoti, nes iš kiekvieno kažką pasiimi, bet stambiausia auditorija ir didžiausia atsakomybė turbūt buvo praėjusiais metais, kai komentavau Europos futbolo čempionatą ir jaučiau, kad esu girdimas, kad gaunu atsiliepimų. Tais pačiai metais buvo Olimpinės žaidynės, kai irgi buvo didelis dėmesys ir žiūrimumas", - sako Rytis ir tikina, kad jau dabar gyvena naujo iššūkio laukimu: „Eurobasket‘as bus labai išskirtinė patirtis, nes būsiu pačiame įvykių sūkuryje. Tai nesulyginami dalykai su komentavimu iš studijos. Tai didelis išbandymas, bet aš labai jo laukiu. Galiu pasakyti, kad su Linu esame komanda, aš tikrai puikiai jaučiuosi šalia tokio patyrusio profesionalo ir žmogaus, iš kurio kiekvieną kartą galiu mokytis".

Kaip profesionalą Rytį vertina ir Linas Kunigėlis, jis visai nesibaimina, kad didžiuliame krepšinio renginyje teks dirbti su kur kas jaunesniu kolega: „Aš į Rytį žiūriu kaip į seną vilką, puikiai suprantantį krepšinį, su kuriuo dirbti vienas malonumas. Aš vertinu žmones ne pagal amžių, o pagal profesionalumą. Jeigu kalbėtume apie pasitikėjimą, tai Ryčiu pasitikiu labiau nei pats savimi. Sutampa mūsų tempas, humoro jausmas, kuris yra labai svarbus komentuojant dviese", - kolegos privalumus vardija Linas Kunigėlis.

Rytis karjerą pradėjo po konkurso internete, kuriame jam pasisekė ir atsirado progų išbandyti save komentatoriaus kėdėje: „Pirmą kartą komentavau 2011 metais, kai laimėjau „Viasat Sport Baltic" konkursą ir su kolega gavau teisę pakomentuoti vienas rungtynes, o 2013 metais pradėjau komentuoti internetui. Galima sakyti, kad man per trejus metus, nuo 2013 iki dabar, labai daug visko įvyko", - prisimena Rytis.

Linas Kunigėlis - Europos krepšinio čempionatų senbuvis. Linas skaičiuoja, kad dalyvavo visuose Europos krepšinio čempionatuose nuo 1999 metų, o šis jau bus šeštasis, kurį komentuos. Nepaisant to, kad Linas jau puikiai įsivaizduoja, kas jo laukia, jis sako, kad visuomet yra nenuspėjamų dalykų: „Aišku, labai norėtųsi, kad maloniai nustebintų rinktinė. Bet ir šiaip krepšinio ar apskritai sporto išskirtinis bruožas, kuris traukia, yra tai, kad niekada nežinai, kas bus. Niekada nežinai baigties, scenarijaus, tai yra pati didžiausia intriga. O jaudulį jaučiu prieš kiekvieną eterį. Stengiuosi salėje atsidurti prieš pusantros valandos, pajausti atmosferą, įeiti į darbinę savijautą. Visada smagu susitikti ir su rinktinės nariais, užsienio kolegom", - apie laukiantį čempionatą pasakoja L. Kunigėlis.

Justė Radzevičiūtė-Laugalienė

Komunikacijos vadovė

UAB TV3

Kalvarijų g. 135, Vilnius

LT-08221

Tel.     +370 5 20 30 182

Mob. +370 673 19893

Faks.  +370 5 20 30 103

juste.radzeviciute@tv3.lt

www.tv3.lt 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-08-04 09:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media