2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Sėkmingas „Sporto kino vakarų“ finišas

2015-12-05
 
Organizatorės (iš kairės): Živilė Paškevičiūtė (VU), Goda Smilingytė (LTOK), Vita Balsytė (LTOK), Ramunė Žilinskienė (VU)

Organizatorės (iš kairės): Živilė Paškevičiūtė (VU), Goda Smilingytė (LTOK), Vita Balsytė (LTOK), Ramunė Žilinskienė (VU)

 

Trečiadienį įvyko paskutinis „Sporto kino vakarų" renginys. Pirmasis bendras Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Vilniaus universiteto (VU) projektas baigėsi, tačiau žiūrovų dėmesys ir įsitraukimas sporto filmų peržiūrų organizatores jau verčia galvoti apie projekto tęsinį kitais metais.

„Pirmą kartą organizavome renginių ciklą studentams, todėl buvo sunku prognozuoti jų susidomėjimą. Tikėjomės, kad įvairios sporto temos ir pokalbiai su olimpiečiais, žinomais sportininkais ir specialistais pritrauks sportu besidominčių žmonių auditoriją.

 „Pirmas blynas" tikrai neprisvilo - sulaukėme daugiau nei šešių šimtų žiūrovų. Prie renginio puslapio socialiniame tinkle „Facebook" prisijungė ir mūsų naujienas sekė daugiau nei septyni šimtai žmonių, todėl galime užtikrintai sakyti, kad pasiekėme savo tikslinę auditoriją", -  sakė viena renginio organizatorių, LTOK švietimo programų vadovė Vita Balsytė.

Sporto kino vakarai spalio 13 - gruodžio 2 d. vyko Nacionaliniame atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC). Kas savaitę visi norintys galėjo nemokamai žiūrėti dokumentinius filmus apie sportą ir dalyvauti diskusijose su įvairių sričių specialistais bei sportininkais.

„Tuos aštuonis rudens trečiadienių vakarus akademinėje aplinkoje, MKIC'e, noriai rinkosi VU bendruomenės nariai ir svečiai, kad susipažintų su ne visai įprastais sporto aspektais, išgirstų įvairias nuomones ir dalyvautų diskusijose. Smagu, kad su sportu susijusiomis temomis diskutavo ne tik sporto žmonės, bet ir VU mokslininkai. Projekto sėkmę buvo sunku prognozuoti, bet dabar esame tikri, kad tęsti verta", - projekto rezultatais džiaugėsi VU Sveikatos ir sporto centro direktorė dr. Ramunė Žilinskienė.

Didžiausio žiūrovų susidomėjimo sulaukė filmai „Once Brothers", „Senna" ir „The Armstrong Lie". Diskusijose dalyvavo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičūtė, olimpinė čempionė Vida Vencienė, lenktynininkas Antanas Juknevičius, maratono bėgikė, olimpietė Diana Lobačevskė, Lietuvos „Slopestyle" čempionas Jonas Kriščiūnas, olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas, Atėnų parolimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Linas Balsys ir kiti.

Projektą rėmė JAV ambasada, Brazilijos federacinės respublikos ambasada ir Brazilijos federacinės respublikos konsulatas. Informacinis partneris - lrytas.lt.

VU ir LTOK planuoja tęsti bendradarbiavimą olimpinio švietimo srityje. „Sporto kino vakarų" organizatorės labai tikisi, kad kitais metais pavyks pritraukti daugiau renginio rėmėjų ir organizuoti didesnio masto renginių ciklą.

Daugiau informacijos:

Goda Smilingytė
LTOK  Viešųjų ryšių specialistė
Olimpiečių g. 15, LT-09200 Vilnius, Lietuva
Tel. +370 5 2780643

Mob. +370 616 81327 
www.ltok.lt

LTOK

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-12-05 09:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media