2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Kijevas: buvęs žalgirietis G. Chižniakas dalijo blokus Lietuvos žurnalistams

2015-11-28
 
 

Tarptautiniame krepšinio turnyre "Budivelnyk" 70-mečio taurei laimėti Kijeve antradienį iškilmingai paminėta ir Lietuvos kariuomenės 97-ųjų atkūrimo metinių diena. Ir paminėta ji geriausiomis lietuviškomis tradicijomis - krepšinio varžybomis.

            Keturių komandų turnyre Ukrainos sostinėje triumfavo namuose žaidę Kijevo "Budivelnyk" klubo  darbuotojai, kurių pagrindą sudarė dar neseniai profesionaliai aikštelėse kovoję krepšininkai ar šios ekipos treneriai. Finalo rungtynėse kijeviečiai 49:41 palaužė Lietuvos ambasados Ukrainoje komandą, kuriai atstovavo ir buvęs žalgirietis Grigorijus Chižniakas. Pastaruoju metu „Griša" Lietuvoje vadintas praeityje žinomas žaidėjas dirba „Budivelnyk" ekipos direktoriumi viešiesiems ryšiams.

            Dėl trečios vietos susitiko Lietuvos ir Ukrainos sporto žurnalistų komandos. Lengvą pergalę 47:21 iškovojo Lietuvos sporto žurnalistų federacijos atstovai.

            „Budivelnyk" ekipos treniruočių salėje vykusiame turnyre Lietuvos atstovams antroji dvikova buvo lyg lengvas pasivaikščiojimas: praėjusiais metais draugiškame mače mūsiškiai taip pat įveikė kolegas 57:34.

            Mūsų šalies žurnalistų garbę šįkart gynė Tautvydas Meškonis (LRT), Modestas Krukauskas („Lietuvos rytas"), Tautvydas Vencevičius (viešieji ryšiai), Andrius Čerškus (viešieji ryšiai ir SKM), Julius Bliūdžius („Alfa" ir „SportIn"), Romanas Buršteinas („Viasat Sport Baltic"), Augustinas Četkauskas (sporto fotografas) ir Stasys Petkus (LRT).

            Atkakliausia turnyro kova virė pusfinalyje tarp dviejų Lietuvos komandų - sporto žurnalistų ir ambasados Ukrainoje darbuotojų. Tiesa, „ambasadoriai" pasistiprino vietiniu „legionieriumi": 214 cm ūgio "bokštas" gerai Lietuvai pažįstamas G. Chižniakas dominavo po krepšiais ir ne kartą įspūdingais blokais baudė Lietuvos žurnalistų ekipą, bet puikiai iš toli atakavę žurnalistai sukūrė intrigą ir paskutiniu metimu galėjo išplėšti pratęsimą. LRT žurnalisto T. Meškonio paskutinę sekundę mestas kamuolys apmaudžiai išsisuko iš krepšio ir pergalę 42:39 šventė Lietuvos ambasada, o „Kęstučio" marškinėlius vilkėjęs G. Chižniakas buvo rezultatyviausias, pelnęs 22 taškus.

            Komandas, pasibaigus varžyboms, apdovanojo į Kijevą atskridęs Lietuvos užsienio reikalų ministerijos viceministras Mantvydas Bekešius. Jis įteikė ekipoms taures ir atminimo dovanas.

            Kijevo "Budyvelnyk" klubo direktoriaus Gedimino Navikausko ir Lietuvos ambasadoriaus Ukrainoje Mariaus Janukonio pastangomis surengto krepšinio turnyro atgarsiai vakare persikėlė į mūsų šalies ambasadą, kur oficialiai buvo paminėta 97-ųjų Lietuvos kariuomenės atkūrimo metinių data. Priėmime buvo apie 40-ties valstybių, reziduojančių Ukrainoje, gynybos atašė, Ukrainos politikai. Į renginį buvo pakviesta ir LSŽF komanda. Viceministras M. Bekešius pasveikino į šventę gausiai susirinkusius Ukrainos ir užsienio šalių pareigūnus bei perdavė Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus sveikinimą gynybos atašė pareigas Ukrainoje užimančiam plk. ltn. Mindaugui Kvikliui bei papulkininkiui Mindaugui Babonui.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-11-28 09:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media