2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Žurnalistų dienos „leŽuDi“ startavo pirmąja istorijoje studentų pergale futbolo aikštėje

2015-05-08
 
„leŽuDi“ futbolo komanda

„leŽuDi“ futbolo komanda

 

Tradicinės Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentų organizuojama šventė „leŽuDi" startavo sporto renginiais. Kaip ir kasmet, studentai varžėsi su Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „PRESS`as" futbolo ir krepšinio komandomis. Turnyras baigėsi taikiai: krepšinyje stipresni buvo „PRESS`o" žaidėjai, o futbolo rungtynėse istorinį rezultatą pasiekė studentų komanda.

Studentai perrašė istoriją

Mažoje futbolo aikštėje žaidę komandos demonstravo rezultatyvų ir kokybišką futbolą. Pirmą kartą „leŽuDi" istorijoje pergalę šventė žurnalistikos studentų komanda. Jie principinį varžovą nugalėjo rezultatu 7:6.

„PRESS`o" garbę rungtynėse gynė ir žinomas sporto komentatorius Nerijus Kesminas. Po rungtynių jis sveikino varžovus, pasiekusius pirmąją pergalę, o savo komandoje pasigedo nusiteikimo: „Iki šiandien laimėdavome visada, todėl šiandien tikriausiai pritrūko nusiteikimo, praleidome daug įvarčių. Jei būtų buvę dar 10 minučių, nežinia kaip viskas būtų pasibaigę."

N. Kesminas buvo bene emocingiausias „PRESS`o" žaidėjas, nevengė ne tik dalinti patarimus, bet ir papykti ant komandos draugų.

„Rungtynių metu visada esu emocingas, viskas nuslūgsta tik rungtynėms pasibaigus. Kol žaidžiu, kovoju dėl pergalės, visada noriu laimėti, visada noriu, kad komandai būtų geriau. Bandau to reikalauti tiek iš savęs, tiek iš komandos", - sakė du įvarčius įmušęs N.Kesminas.        

Krepšinyje pranašesni buvo „Press`o" žaidėjai

Krepšinio rungtynėse sėkmingiau startavo studentų komanda, pataikiusi keletą tritaškių iš eilės, vėliau „PRESS`as" priartėjo ir atkakli kova virė iki paskutiniojo kėlinio, kuriame pranašesni buvo „Press`o" žaidėjai. Rungtynės baigėsi rezultatu 71:60.

Po rungtynių „PRESS`o" komandos žaidėjas, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius džiaugėsi ne pergale, o galimybe kasmet paminėti žurnalistikos šventę: „Man patinka, kad būdami skirtingų kartų, turime tradiciją, minint spaudos atgavimo dieną, susirinkti ir sužaisti. Rungtynės buvo labai draugiškos ir kaskart matant tokias rungtynes sakau, kad tai yra labai gražu: ir ranką vienas kitam paduodame, ir pakeliame nukritusį."

Apie metai iš metų trunkantį bendradarbiavimą su žurnalistikos studentais D. Radzevičius kalbėjo: „Lietuvoje visada trūksta skirtingų kartų bendradarbiavimo. Labai smagu, kad darbo dieną visi rado laiko ištrūkti iš studijų ar darbų ir pabūti kartu, sužaisti futbolą ar krepšinį. Tai yra gražu, tai rodo, kad šie santykiai yra ilgalaikiai."



 

 

 

 

 

 

     

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-05-08 12:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media