2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Startuoja vienintelis Lietuvoje Sporto kino festivalis

2017-10-25
 
Spalio 26 d. prasideda Sporto kino festivalis, kurio atidarymui pasirinktas filmas „I am Bolt" (liet. - „Aš esu Boltas") apie legendinį Jamaikos bėgiką, kuris dar ir šiandien tituluojamas greičiausiu žmogumi, kada nors vaikščiojusiu žeme. 
Vilniaus „Pasakos" ir Kauno „Romuvos" kino teatruose žiūrovai išvys 8 sporto tematikos filmus iš devynių šalių. 
Keturias dienas truksiantis Sporto kino festivalis skirtas plačiajai Lietuvos visuomenei. Po filmų peržiūros vyks jų aptarimai, kūrybinės dirbtuvės, diskusijos su sporto ekspertais ir kino kūrėjais.
„Sportas yra kur kas daugiau nei prakaitas ir pastangos. Mes dažnai matome tik fasadinę sporto pusę, labai mažą jo dalį - varžybas, medalius, apdovanojimus. Kas už to slypi? Tai ir šeima, treneriai, daugybė nematomų, bet svarbų darbą dirbančių žmonių. Atleto psichologija, motyvacija, religinė ir politinė aplinka, taktinės kiekvienos sporto šakos pasirengimo subtilybės žiūrovams paprastai lieka nežinomos. Sporto kino festivalis mums suteikia galimybę priartėti prie sportininkų gyvenimų", - sako Lietuvos tautino olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. 
Festivalio tema - vidinė stiprybė. Ja siekiama sužinoti, suprasti ir diskutuoti apie vidinius iššūkius, su kuriais susiduria atletai, kaip jie priima sprendimus ir kokią svarbą teikia olimpinėms vertybėms - pagarbai, draugystei, tobulėjimui. 
Šiuo renginiu siekiama paskatinti įvairaus amžiaus žmones atrasti sportą kitaip. Kiekviena sporto šaka yra skirtinga, skirtinga ir atletų patirtis, motyvacija, įdėtas darbas. Sportuojančio vaiko, profesionalo ar veterano tikslai gali būti skirtingi, tačiau juos visus vienija užsibrėžto tikslo siekimas, pastangos, noras tobulėti.
Sportininkų gyvenimo istorijos įkvepia žmones visame pasaulyje, o Sporto kino festivalis supažindins su plačiausiu tokių istorijų spektru - pradedant charizmatiškuoju Usainu Boltu ir baigiant šimtamečiais lengvaatlečiais, siekiančiais savo svajonių.
Festivalį organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Vilniaus universitetas bei VU Sveikatos ir sporto centras.

 

 
Kontaktai žiniasklaidai
Ieva Kutkaitė
+370 630 42540
ieva@ltok.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-10-27 12:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media