2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Dainius Radzevičius: Dėl Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos paminėjimo

2020-05-04
 
Dainius Radzevičius

Dainius Radzevičius

Sveiki gyvi, mieli kolegos, Gegužis prasidėjo šiek tiek geresnėmis žiniomis apie virusų suvaldymą mūsų šalyje ir šiek tiek daugiau laisvės veikti. Tačiau, kaip žinome, masinių šventinių renginių kol kas organizuoti negalime. Bet šventės yra šventės ir joms laiko bei priemonių tikrai galime surasti.
Todėl jau šią savaitė Spaudos dienos proga galėsime ir viešai pasveikinti mūsų prestižinių premijų laureatus. Juos paskelbsime tą dieną ir pagerbsime kolegas. Šventinį premijų ir medalių įteikimą organizuosime vėlesniu metu, kai tik bus leista organizuoti šventes. Jei to negalėtume padaryti iki birželio vidurio, tuomet spręsime, ar nukelti šventę rudeniui ar kita forma įteikti premiją. Tačiau bet kuriuo atveju Spaudos dienos metu informuosime, kad laureatai bus apdovanoti pasibaigus karantinui.
Spaudos dienai galime surengti viešą parodą socialiniuose tinkluose „Kolegos objektyvo sūkuryje - 2020". Todėl jei yra galimybė ir noras, prašyčiau kiekvieno skyriaus pasidalinti keliomis nuotraukomis iš savo narių gyvenimo ir veiklos šiais metais. Gražios akimirkos visada praskaidrina nuotaiką. Nuotraukas su jų autorių vardas/ pavardėmis siųskite man. Su kolegomis iš Spaudos fotografų klubo susitvarkysime.
Taip pat labai pradžiugino kolegės Aido Vėželienės idėja šiais metais pasveikinti kolegas virtualiu Flahmob‘u (viešoje vietoje visi, kas gali ir nori, padaro veiksmą ir jį nufilmuoja). Kiek žinau, kai kurie skyriai jau girdėjo idėją ir pritarė. Todėl šiemet siūlome visiems LŽS ir NŽKA Valdybos nariams, pavaduotojams ir komitetų nariams viešoje vietoje (gal net prie skyrių ar jo veiklą simbolizuojančio objekto) telefonu nu(si)filmuoti palinkėjimą kolegoms. Svarbu, kad jis būtų trumpas (iki 10 sekundžių) ir galėtų įkvėpti, padrąsinti ar palaikyti kolegas. Viso sveikinimo moto „Už laisvę ir už žurnalistiką".
Nufilmuotą video galite atsiųsti man. Jei kam reikia techninės pagalbos, Vilniuje galiu padėti aš, kituose miestuose gal rasite skyriaus narį, kuris padės. Labai lauktume Jūsų video iki gegužės 5 dienos vakaro (net ir vėlyvo), kad spėtume gegužės 6 dieną sumontuoti.
Linkėdamas gražios dienos 
Dainius Radzevičius
Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas

"Žurnalistų namai"
Jogailos g. 11, LT-01116 Vilnius
Tel. 8-5-2122805, 8-612-63838
Faks. 8-5-2121571
e. paštas pirmininkas@lzs.lt, skype dainius.radzevicius
www.lzs.lt
http://dainius.org/
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-05 10:28
 
 

Komentarai (6)

Jūsų el. paštas

Andrea Scholes

2020-06-03 01:30

Ažajus yra žmogus, turintis didelę dvasinę galią dėl savo rašybos galios. Aš galėjau susigrąžinti savo vyrą po trejų metų skyrybų. Aš išgyvenau blogus laikus dėl skyrybų, todėl internete ieškojau pagalbos, kai susidūriau su parodymai apie moterį, kuri papasakojo, kaip burtų žinovė padėjo jai susilaukti kūdikio naudojant augalinį vaistą, aš susisiekiau su juo ir paaiškinau jam savo situaciją, jis atliko burtą, o mano vyras trečią dieną grįžo pas mane. man tai vis dar yra stebuklas, aš labai džiaugiuosi, kad grįžau su meile savo gyvenimui. jūs galite susisiekti su „Ajajai“ rašytoju jo „Viber“ ar „WhatsApp“ numeriu: 2347084887094 arba el. paštu: drajayi1990@gmail.com

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Mantas Martišius

2020-05-07 14:35

Nuoširdžiai sveikinu visus žiniasklaidos priemonių darbuotojus Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos – žurnalistų profesinės dienos proga!
Stiprinkite pagarbą žmogui ir tikrosioms vertybėms, būkite sąžiningi, atsakingi ir pilietiški šiame įdomiame ir svarbiame darbe.
Linkiu asmeninės, kūrybinės ir profesinės sėkmės!
Mantas Martišius
Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Aldona Žemaitytė

2020-05-07 14:32

Sveiki, brangūs kolegos. Šiandien Spaudos diena - sveikinu jus visus su ta diena, kurią mes švęsdavom plačiau, energingiau, išradingiau. Laikas keičiasi, su juo ir mes keičiamės - vis senėdami, reiklėdami... Bet tik ne sau...
Gyvuokim, ligoms nepasiduokim, pavasarį mylėkim, jau pilasi pavasario žiedai...
Iki malonaus susitikimo, kai "koronės" virusas nusitolins ir visai iš mūsų krašto bus išvytas.
Jūsų Aldona Ž.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Neringa

2020-05-05 20:55

Šaunus sumanymas. Prisijungiu

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vytautas Jonas Juška

2020-05-05 15:04

Puikus sumanymas.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media