2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdybos posėdis

2021-01-28
 
2021 m. sausio 27 diena nuotoliniu būdu įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdybos posėdis. Dalyvavo dvylika LŽS valdybos narių: Jolanta Beniušytė, Evgenia Levin, Vidas Mačiulis, Jolanta Mažylė, Alma Mosteikaitė, Dainius Radzevičius, Ipolitas Skridla, Jūratė Sobutienė, Gerimantas Statinis, Vytautas Povilas Šilas, Viktoras Trofimišinas, Tautvydas Vencevičius.
Taip pat posėdyje dalyvavo LŽS pirmininko pavaduotojai Vytautas Kvietkauskas, Darius Lukoševičius ir Audronė Nugaraitė, www.lzs.lt redaktorius Vytautas Žeimantas, LŽS vyr. buhalterė Lina Mykolaitienė, LPSK pirmininkė Inga Ruginienė.
Posėdžiui pirmininkavo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Posėdžio sekretorė - LŽS referentė Almonė Elena Baltrūnienė.
Nutarta priimti į LŽS tikruoju nariu Valdemarą Šukštą.
Svarstytas klausimas „Dėl žurnalistų darbo sąlygų karantino metu ir po jo". Pasisakė LPSK pirmininkė Inga Ruginienė, kuri yra ir Vyriausybės COVID-19 darbo grupės narė karantino laikotarpiu. Inga Ruginienė supažindino Valdybos narius su profsąjungų veikla karantino sąlugomis, kalbėjo apie kai kurių įstatymų keitimą, apie darbo sąlygas dirbantiesems karantino laikotarpiu ir pan. Ji pateikė vertingos ir reikšmingos informacijos dėl žurnalistų darbo sąlygų karantino laikotarpių.
Svarstytas kalusimas „ Dėl LŽS kūrybinių konkursų nuostatų". Nutarta inventorizuoti LŽS kūrybinių konkursų nuostatus, suredaguoti, atitinkant šiandienines, karantinines realijas, nurodant tik konkursų nugalėtojų paskelbimo datą, bet neakcentuojant vietos. Rekomenduota visiems LŽS Valdybos nariams aktyviai dalyvauti konkursų organizavime bei vertinimo komisijų veikloje. Be to nutarta prašyti LŽS pirmininko pavaduotojos Audronės Nugaraitės ir jos vadovaujamo Profesinio meistriškumo komiteto tuos nuostatus patobulinti.
Svarstytas klausimas „Dėl visuomenės informavimo etikos komisijos aktualijų". Apie visuomenės informavimo etikos komisijos aktualijas kalbėjo Jolanta Mažylė, atstovaujanti Lietuvos žurnalistų sąjungą šioje komisijoje nuo 2019 m. rudens. Ji pakeitė atsistatydinusį Viktorą Trofimišiną. Nauja komisija ir nauji nariai į VIEK yra renkami kovo mėn. pabaigoje, kada yra atsiskaitymo laikotarpis, kada pristatoma komisijos veikla.
Svarstytas klausimas „LŽS komitetų aktualijos". Kalbėjo Bendradarbiavimo ir kolektyvinio atstovavimo komiteto pirmininkas Vytautas Kvietkauskas, Profesinio meistriškumo komiteto pirmininkė Audronė Nugaraitė ir Žurnalistų teisių gynimo ir stebėsenos komiteto pirmininkas Darius Lukoševičius.
Nutarta 2021 metų kovo mėnesį surengti LŽS ir NŽKA konferenciją, skirtą renginių ciklui „Atspari Lietuva 2021". Konferencijoje didesnį dėmesį skirti naujienų žurnalistikai. Į šį renginį ypač įtraukti žmones iš regionų.
Nutarta į Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybą siūlyti Vidą Mačiulį. Buvo atsižvelgta į tai, kad į Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybą Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Lietuvos žurnalistų draugija turi pasiūlyti vieną bendrą savo atstovą, nes buvusio - baigėsi trejų metų kadencija.
Nutarta kitą nuotolinį LŽS Tarybos posėdį surengti š. m. kovo mėn. antroje pusėje, 16.00 ar 16.30 val. Posėdžio diena dar bus tikslinama.
Buvo aptarti ir kiti klausimai.
www.lzs.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-09 16:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media