2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Lietuvos kultūros taryba: Seminaras kultūros ir meno kūrėjams

2017-09-07
 
 

Lietuvos kultūros taryba (LKT) kviečia kultūros ir meno kūrėjus į seminarą apie jiems skiriamas individualias ir edukacines stipendijas. Pirmą kartą rengiame seminare bus aptartas naujasis Stipendijų kultūros ar meno kūrėjams skyrimo tvarkos aprašas, paraiškų formų pildymo ypatybės ir kitos aktualios temos.

Individualios ir edukacinės stipendijos gali būti skiriamos architektūros, bibliotekų, dailės, dizaino, etninės kultūros ir tautodailės, fotografijos meno, kultūros paveldo, literatūros, muziejų, muzikos, šokio, tarpdisciplininio meno, teatro ir cirko kūrėjams.

Norėtume atkreipti stipendijomis besidominčiųjų dėmesį, kad nuo 2018 m. LKT nebefinansuos ir kino srities stipendijų. Kino srities stipendijų, kaip ir kino sklaidos projektų, finansavimas perduotas Lietuvos kino centrui.

Be to, 2018 m. nebus skiriamos vardinės stipendijos, tačiau bendra stipendijoms 2018 m. sumatyta Kultūros rėmimo fondo lėšų suma išaugo iki 1,5 mln. eurų.

Per pastaruosius ketverius metus LKT buvo pateikta 3460 kultūros ir meno kūrėjų paraiškų stipendijoms gauti, finansavimas paskirtas 1606 stipendininkams. Pastebėta, kad aktyviausiai paraiškas teikia dailės, muzikos, tarpdisciplininio meno ir teatro sričių atstovai. Per pastaruosius metu ženkliai suaktyvėjo ir cirko, dizaino bei architektūros kūrėjai. Dėl edukacinių stipendijų dažniausiai kreipiasi muzikos ir teatro kūrėjai, o mažiausias - literatūros, fotografijos ir cirko atstovai.

Individualios ir edukacinės stipendijos gali būti skiriamos architektūros, bibliotekų, dailės, dizaino, etninės kultūros ir tautodailės, fotografijos meno, kultūros paveldo, literatūros, muziejų, muzikos, šokio, tarpdisciplininio meno, teatro ir cirko kūrėjams.

Siekdami paskatinti visų kultūros ir meno sričių, įvairių amžiaus grupių kūrėjus dalyvauti stipendijų konkurse, kviečiame apsilankyti specialiame seminare, kurio metu ne tik aptarsime paraiškų teikimą ir projektų įgyvendinimą, bet ir atsakysime į jūsų klausimus.

Kultūros ir meno kūrėjų, planuojančių teikti paraiškas individualioms ar edukacinėms stipendijoms gauti, lauksime rugsėjo 11 d. 11.00 Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje (Gedimino pr. 51, Vilnius).

Renginys atviras, registruotis nereikia.

Lietuvos kultūros taryba

Naugarduko g. 10, LT-01309 Vilnius

tel. (8 5) 255 93 71, el. p. pranesimai@ltkt.lt

www.ltkt.lt 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-09-07 08:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media