2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Alytaus miesto savivaldybės merui ir tarybos nariams : Dėl Alytaus miesto savivaldybės sprendimo ir radijo stoties „FM99“ veiklos

2020-03-12
 
Lietuvos žurnalistų sąjunga yra sunerimusi dėl Alytaus miesto savivaldybės tarybos 2020-02-27 sprendimo Nr. T-41, kuriuo nutraukiama sutartis su UAB „Alytaus radijas" ir jau iki birželio pabaigos skubotai iškeldinami radijo stoties darbuotojai iš šiuo metu nuomojamų patalpų. Šio proceso finansiniai nuostoliai iš esmės apsunkina radijo stoties „FM99" veiklą bei blogina darbuotojų darbo sąlygas. Lietuvos žurnalistų sąjunga yra didžiausia ir seniausia profesionalius žurnalistus vienijanti organizacija, kuriai šiuo metu priklauso apie 600 žurnalistų, taip pat ir minėtos radijo stoties darbuotojai. 
Susipažinę su minėta situacija ir įvertinę 2020-02-27 Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimą bei svarstymo aplinkybes, taip pat įvairių teisininkų bei institucijų skirtingas bei prieštaringas nuomones dėl minėto sprendimo, prašome Alytaus miesto savivaldybės Tarybą svarstyti klausimą dėl šiuo metu galiojančios sutarties su UAB „Alytaus radijas" sąlygų pakeitimo taikant tokius pakeitimus, kurie leistų užtikrinti ir nepertraukiamą radijo stoties veiklą, ir užtikrintų Alytaus miesto savivaldybės tikslus efektyviai naudojant turtą. Kaip žinia, Alytaus miesto savivaldybės taryba gali svarstyti alternatyvą, kuria galėtų būti nustatytas konkretus terminas nuomos sutarčiai su radijo stotimi nustatant adekvatų ir teisės aktus atitinkantį nuomos mokestį. Nuoširdžiai tikimės sėkmingo bendradarbiavimo sprendžiant šią situaciją.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-19 11:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media