2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Penktadienį Panevėžyje startavo žurnalistų ralis

2014-05-31
 
Roberto RIABOVO nuotrauka. Fotografuota su „Nokia Lumia 1020" kamera

Roberto RIABOVO nuotrauka. Fotografuota su „Nokia Lumia 1020" kamera

 

Penktadienį, gegužės 30-ąją, prie šalia Panevėžio esančios, kelioms dienoms ralio baze tapusios „Smiltynės sodybos", buvo duotas startas Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamam tradiciniam, jau devynioliktajam jų istorijoje „Press raliui 2014".

Prie starto linijos išsirikiavę 49 ekipažai pradėjo kovas dėl vieno pagrindinių šio renginio rėmėjų - „Continental" - taurės.

Į rengėjų kvietimą atsiliepė ne tik pastovūs su retomis išimtimis šių ralių dalyviai, įvairiausių šalies žiniasklaidos priemonių atstovai, bet ir jų kolegos iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Lenkijos bei pirmą kartą šį ralį atradę Suomijos žurnalistai, kurie, kaip varžybų debiutantai, iškart susilaukė išskirtinio dėmesio delegavę į varžybas Lietuvoje net du ekipažus.

„Apie Lietuvoje vykstančius žurnalistų ralius ir juos gaubiančią nepakartojamą, tik jiems būdingą aurą girdėjome ir skaitėme ne kartą. Pagaliau ryžomės ne tik pamatyti savo akimis, bet ir palenktyniauti kartu kolegomis", - sukoręs nemenką kelią ir tik ką pasiekęs Panevėžį kalbėjo suomis Aimo Niemis.

Svečias tvirtino, jog pirmą kartą stebuklų neverta tikėtis. „Veikiau tai bus tik gera repeticija, tačiau po metų kitų - ką gali žinoti? - vylėsi A. Niemis. 

Šio projekto koordinatorius, ralį rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius džiaugėsi, jog lenktynes atranda vis daugiau užsieniečių.

„Debiutantai ne tik puošia bet kokį renginį, bet ir pateikia naujų nežinomųjų, tuo tik keldami intrigą", - sakė jis.

V. Valiukevičius akcentavo, jog šiame ralyje dalyvauja kol kas didžiausias dailiosios lyties atstovių būrys. Daugelis jų įtemptai treniravosi, o ralio pradžiamokslio jas mokė tokie patyrę ralio meistrai, kaip Vytautas Švedas, Rokas Kvaraciejus ar Deividas Jocius.

„Šiame ralyje mus tenkins gera nuotaika, malonus bendravimas su kolegomis, puikiai praleistas laisvalaikis ir nebūtinai pergalė, - prieš ralį kalbėjo TV laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės" vedėjas Valdas Juozas Vilūnas, žurnalistų ralį laimėjęs prieš trejus metus. Šįkart jam talkina irgi nuolatinis žurnalistų varžytuvių dalyvis Stasys Grigaliūnas.

 

Vienas pirmųjų lenktynių išvakarėse į varžybų registraciją atskubėjęs LNK laidos „Ne vienas kelyje" vedėjas Dainius Leonavičius sakė, jog daugelį metų audžiąs mintį bent sykį pravažiuoti lenktynių trasą savo malonumui.

„Tačiau tokios nuotaikos kirba galvoje tik kol nepaspaudi akceleratoriaus pedalo prieš pirmojo greičio ruožo startą, o paskui plūsteli toks adrenalinas, jog svajas palenktyniauti savo malonumui vėl esi priverstas atidėti iki kito kolegų ralio", - kalbėjo D. Leonavičius, vienas tituluočiausių žurnalistų ralių dalyvių, laimėjęs jau septynerias tokias lenktynes ir nekarūnuoto šių ralių karaliaus karūną besidalijantis su dar vienu renginio senbuviu Renaldu Gabartu, kuris irgi tiek pat lenktynių finišo liniją kirto pirmas.

D. Leonavičių sėkmė lydi ne tik Press raliuose. Jis yra tapęs Lietuvos standartinių-gamyklinių automobilių ralio čempionu, ralio „Aplink Lietuvą" antrosios vietos laimėtoju absoliučioje įskaitoje, Lietuvos slalomo vicečempionu, skynęs pergales ir prizines vietas daugelyje kitų varžybų.

 

Dainius kartu su didžiumos jo lenktynių partneriu Adomu Šablevičiumi pilotuos ralio automobiliu tituluojamą „Toyota GT 86" ir drauge su visa „Dream Toyota Team" komanda užsimoję siekti pergalių automobilių klasėse iki 1,6 bei 2 litrų.

 

Šiemet itin gausi ir pajėgi VIP grupė, kur žurnalistams rimtą iššūkį pasirengę mesti renginio rėmėjų atstovai. Šioje klasėje varžosi net 12 ekipažų.

„Pernai debiutavę Press ralio trasose atlikome geras žvalgytuves, o šiemet tikrai nežadame kvėpuoti varžovų dulkėmis", - sutartinai tvirtino „Lietuvos geležinkelių" Klaipėdos filialo darbuotojai  Martynas Padgurskis su Tomu Šilgaliu, prie lenktynių starto linijos atvairavę „beveik 200 arkliukų" turintį „Renault Clio Sport".

 

Rimtai kovai nusiteikę ir DNB banko atstovai Arūnas Lekavičius su Ąžuolu Žadeika, UAB „Mototoja" direktorius Edmundas Povilauskas su Donatu Drabavičiumi ir daugelis kitų.

 

Tačiau ar svečiai sugebės mesti pirštinę žiniasklaidos atstovams, paaiškės tik lenktynių trasose.

 

Iškart po starto Smiltynėje devynioliktojo Press ralio dalyviai pasuko į Panevėžio miestą ir rajoną, kur driekiasi pirmosios varžybų dienos trasos. Didesnį susidomėjimą kelia specialieji ruožai Pajuostės karinėje bazėje ir ypatingai vienos iš baigiamųjų dienos batalijų - lenktynės neseniai duris atvėrusiame bei veiklą pradėjusiame Panevėžio darbo rinkos mokymo centro autodrome, kuris yra pirmasis toks Lietuvoje ir kuriame važiavimo sąlygos dirbtinai keičiasi tarsi filme.

Pirmosios dienos kovas užbaigs įdomios ir nenuspėjamos, žiūrovams itin patogios stebėti  paralelinio slalomo lenktynės prie „Bauhof" prekybos centro, kurios prasidės 17 val. ir kurios turėtų itin sudominti vietinius automobilių sporto gerbėjus. Mat trasą palikus žurnalistams bus suteikta proga joje visą savo įgūdžių arsenalą pademonstruoti vietos lenktynininkams. Po jų greičiausias mėgėjas namo sugrįš su Panevėžio miesto mero taure, o prizininkai - su „Lestos" ir „Alto" apdovanojimais.  

Iš viso „Press ralio 2014" dalyviams  per abi varžybų dienas teks įveikti kompaktišką 300 kilometrų ilgio trasą su 24 greičio ruožais ir specialiomis rungtimis.

Tarptautinis „Press ralis 2014" finišuos gegužės 31-osios vakarą istoriniame Burbiškio dvare.

 

„Press ralio 2014" spaudos centras - Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus"

Tel./Faks: 8 (5) 230 57 25 

Mob. 8 (612) 93662

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-31 12:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media