2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Vilniaus Katedros aikštėje Zino Kazėno fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“

2014-05-06
 
 

1988-1990 metais. O sparčiai populiarėjusi „kitokia" šio laikmečio  spauda įrašė žurnalistikos istorijoje naują laisvėjančios žurnalistikos etapą. To meto spauda kvietė ir vienijo sovietų okupuotą šalį taikiai pasipriešinti režimui ir atkurti nepriklausomybę.

Vilnius tuo metu kaip ir dabar buvo ne tik šalies sostinė. Tai buvo laisvės jausmo sostinė. Tai buvo vieta, kur žmonės būrėsi, diskutavo, dainavo, mitingavo. O ta laisvės dvasia, kuria alsavo ir žurnalistų bendruomenė, šiandien yra užfiksuota išskirtiniuose žurnalisto Zino Kazėno įamžintuose kadruose.

Zinas Kazėnas nuo 1972 m. yra Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, nuo 1988 m. - laisvai samdomas fotomenininkas. 1988-1991 m. Zinas Kazėnas buvo Sąjūdžio Informacinės Agentūros (SIA) fotografu. Fotografijose užfiksuotos akimirkos iš daugiau nei dviejų šimtų Sąjūdžio laikotarpio piketų, mitingų, akcijų. Per trejus metus fotografas apsilankė 250-tyje mitingų ir akcijų, vykusių Lietuvos miestuose ir miesteliuose, sukaupė daugybę medžiagos. Apie Nepriklausomybės atkūrimo įvykius Zinas Kazėnas yra surengęs net 78 fotografijos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui 1990 metų kovo 11 dieną lemiamą reikšmę turėjo Sąjūdžio veikla parodas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose valstybėse. Didžiausios ir įspūdingiausios - Vengrijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Suomijoje, Estijoje ir JAV.

Fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991" - tai Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Zino Kazėno ir Vilniaus miesto savivaldybės dovana miestiečiams ir visiems sostinės svečiams. Kartu tai yra priminimas, jog laisvė yra ne duotybė, o vertybė.

Fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991" bus eksponuojama Vilniuje, Katedros aikštėje. Atidarymas gegužės 7 d., trečiadienį, 10 val.

Dainius Radzevičius

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas



Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-06 11:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media