2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Neries regioniniame parke – plukių baletas

2014-04-23
 
Plukės

Plukės

 

Ateinantį šeštadienį, balandžio 26 d., Neries regioniniame parke vyks jubiliejinė Plukių žydėjimo šventė. 12 val. ant Bradeliškių piliakalnio ją pradės dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir roko grupė „Skylė".

2004 metais gimusi tradicija grožėtis žydinčiomis pavasarinėmis gėlėmis didžiausiame Lietuvoje Dūkštų ąžuolyne nenutrūko visą dešimtmetį. Šventė išaugo į savotišką japoniškosios Hanami šventės atitikmenį - kaip japonai grožisi žydinčiais sakurų sodais, taip lietuviai ėmė kreipti savo žvilgsnius į baltą plukių baletą po šimtamečiais ąžuolais.

Šiemet plukėse skendinti sengirė ir jos prieigose stūksantis Bradeliškių piliakalnis taps erdve klausytis profesionaliosios muzikos, iškylauti Dūkštos upelio pakrantėje ir dalyvauti ekskursijose.

Pasibaigus koncertui, ant upelio kranto, piliakalnio papėdėje, veiks vietos gyventojų ir amatininkų prekyvietė, bus galima įsigyti užkandžių priešpiečiams ant žolės arba atsidaryti savuosius iškylų krepšius.

14 val. ir 15.30 val. Dūkštų ąžuolyno pagrindinėje aikštelėje Neries regioninio parko gidai pakvies į ekskursijas po didžiausią Lietuvoje ąžuolyną.

Plukių žydėjimo šventė, kurią kasmet organizuoja Neries regioninio parko direkcija ir Vilniaus miškų urėdija, yra nemokamas ir visiems atviras renginys.

Išsamesnės informacijos apie renginį galima rasti tinklalapyje www.neriesparkas.lt

 

Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo skyrius

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-04-23 15:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media