2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – žurnalistų tapybos paroda „Atradimai ir vizijos“ 2014 m. balandžio 28 d. 16 val. Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos I aukšto foje

2014-04-26
 
Degti aistroje. Aidos Veželienės kūrinys

Degti aistroje. Aidos Veželienės kūrinys

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos rengiama žiniasklaidos atstovų tapybos paroda „Atradimai ir vizijos" skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Beveik visus dalyvius vienija darbas žiniasklaidoje. Tai TV, radijo ir spaudos žurnalistai, režisierė, vadybininkai, kameros meistrai. Vieniems meninė kūryba yra malonus  laisvalaikio užsiėmimas,  kitiems - saviraiška ir neatsiejama gyvenimo dalis.

Žurnalistai - kūrybingi, sumanūs, aktyvūs ir smalsūs žmonės - tuo nesuabejotų niekas. Tačiau tapantys, piešiantys žiniasklaidos atstovai - nedažnas reiškinys. Todėl jų kūrybos paroda - išskirtinis įvykis. Parodoje „Atradimai ir vizijos" žiniasklaidos žmonės demonstruoja žvilgsnį į mus supantį  pasaulį visai kitu „kampu" - ne per reportažą, publikaciją, televizijos ar radijo laidą, o per meninius gebėjimus. Parodoje savo tapybą, akvarelę, karpinius pristatys  15 žiniasklaidos atstovų.

Parodos atidarymas Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos I aukšto foje š.m. balandžio 28 d. 16 val.

 

 

 

PARODOS "ATRADIMAI IR VIZIJOS" DALYVIAI

2014 m. balandžio 28 d.

LRT ( Konarskio 49, Vilnius ) 16 val.

 

 

 

ALBERTAS VAIDILA

 

      Gimiau Šiauliuose, kur prabėgo vaikystės ir jaunystės dienos. Šiame mieste prasidėjo mano pažintis su daile, pirmieji savarankiški kūrybiniai bandymai, studijos Vilniaus dailės institute, darbas miesto laikraščio redakcijoje. Nuo 1985 metų gyvenu Vilniuje. Neakivaizdiniu būdu baigiau Maskvos Visuomeninių mokslų akademiją, kurioje studijavau kultūros filosofiją. Greta darbų, susijusių su kultūros problematika, menotyros baruose, žiniasklaida, piešiau ir tapiau įvairaus žanro kūrinius - išbandžiau skulptoriaus įrankius, sukūriau iliustracijų knygoms, ekslibrisų, parašiau vadovėlį šalies profesinėms mokykloms „Statybos menas", surengiau tris autorines dailės darbų parodas. Pastarąjį dešimtmetį pamėgau ir meninei kūrybai daugiausia vartoju kompiuterinės tapybos ir grafikos technikas. Keletą tokiu būdu atliktų kūrinių pristačiau šiai parodai.

 

 

AIDA VERDI (VĖŽELIENĖ)

 

      Esu TV ir renginių režisierė, žurnalistė. Tačiau pastaruoju metu mano gyvenime vis didesnę dalį užima dailė. Vedu dailės saviraiškos pamokėles vaikams su negalia, o vasarą dirbu meno vadove vaikų stovyklose, dalyvauju tapybos pleneruose, o tapybos darbus eksponuoju autorinėse bei bendrose parodose.

      Dailė - mano aistra ir saviraiška. Priemonės gali būti įvairios - teptukai ir dažai, pieštukai, plunksna, raižiklis ar  molis. Pasirenku pagal nuotaiką. Nevaržomai atsiduodu kūrybiniam procesui. Tuo metu nejaučiu laiko, išsikraunu ir pailsiu. Darbai gimsta spontaniškai, neprisirišu prie realybės, stengiuosi kūriniams įkvėpti  dvasią, perteikti nuotaiką, paveiksluose sukurti savitą erdvę.

Kūryba -tai perėjimas iš vienos būsenos į kitą, tai virsmas. Kūryboje esu atvira ir laisva.

 

 

Agnė Verksnytė

 

      Mano ir teptuko keliai susikirto 2007 metais, kai atėjau pasižvalgyti po dvimetę Savicko suaugusiųjų dailės mokyklą. Nuo to laiko lipnus aliejinis dažas manęs nepaleido, o aš - jo . Įklimpau į du metus trunkančius tapybos bei piešimo mokslus, vasaros tapybos plenerus Vilniuje, Trakuose, Nidoje. Patiko matyti  ir kalbėti spalvomis, formomis, potėpiais. Vėliau keletą metų teko lavinti ranką įvairiuose portreto bei figūros piešimo kursuose Jungtinėje Karalystėje. Šiuo metu studijuoju Vienožinskio dailės mokyklos II kurse, esu tapytojų grupės „Devyni vėjai" narė. Laisvalaikiu. O realiame gyvenime dažniau nei teptuką tenka laikyti rankose mikrofoną - esu TV žurnalistė.

 

 

ANDRIUS ZIGMANTAS

 

      Gimiau ir užaugau Vilniuje. Esu „Pix Studija" fotografas. Rimtai tapyti nesimokiau, šiek tiek vaikystėje, lankant dailės studiją.  Žaviuosi Salvadoro Dali asmenybe bei  kūryba. Tai atsispindi ir mano darbų inspiracijose. Na, o pati tapyba man savotiškas saviraiškos bei atsipalaidavimo būdas. 

 

APOLINARAS JUODPUSIS

 

      Esu gimęs buv. Mažeikių apskr. Viekšnių valsč. Kegrių kaime. Baigiau Viekšnių vidurinę mokyklą ir Vilniaus universitetą (žurnalistiką). Daug metų dirbau Akmenės rajono laikraščiuose "Pergalės vėliava" ir "Vienybė". Esu Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, nuo 2003 m. gyvenu Vilniuje, lankau LŽS Senjorų klubo užsiėmimus.

      Nuo jaunystės mėgau piešti, turiu daug piešinių pieštuku, akvarele, taip pat karikatūrų, ir tapybos .

 

AUŠRA ŠIAULYTĖ

 

      Esu trečio kurso žurnalistikos studentė, dirbu LNK žinių tarnyboje.

      Tapyba padeda atsikvėpti, padeda geriau matyti ir suprasti aplinką. Pamažu ir žmones ir aplinką pradedi stebėti taip, lyg norėdamas juos nupiešti, tokiu būdu viskas atrodo daug gražiau. Matai linijas, spalvas, kontūrus, kampus, šešėlius, nuotaiką. Netapantis žmogus to dažniausiai nepastebi ir labai daug praranda.

 

DAIVA KIBILDYTĖ

 

      Nors baigiau aukštuosius taikomojo meno mokslus, visad viliojo tas beribis vaizduojamasis...
Dirbdama televizijoje, laisvalaikį skiriu tapybai ir džiaugiuosi kad ir nedideliais savo atradimais.

 

JULIJA CIURUPA

      Dirbu TV laidų redaktorė. Tobulėti kasdien - tai man gyvenime iššūkis.

      Kūryba man yra galimybė tobulinti asmenybę, o akvarelė - pati tobuliausia technika. Tu gali stengtis kiek įmanydamas, bet vanduo vistiek padarys savo darbą: kartais padės, kartais viską sugadins. Argi tai neprimena gyvenimo, kuriame ne viskas priklauso nuo mūsų? Bet aš tikiu - kai nuliesiu šimtą akvarelių, šimtas pirmoji bus tobulesnė...

 

JUNIJA GALEJEVA

 

      Esu muzikologė, LRT "Klasika" redaktorė, menininkų grupės "9 vėjai" narė. 

      Tapyba moko matyti, kaip muzika moko klausytis. Matyti detales, šešėlius, šviesos kritimą, linijų kontrapunktą, spalvų sąskambius... Matyti meną - tą kažką, ko neįmanoma suformuluoti žodžiais. Man tapyba yra lyg alchemija, o jos "filosofinis akmuo" - harmonija ir jausmas.  

 

JUVENTA MUDĖNIENĖ

 

      Karpiniai - ypatingas menas. Jie, kaip ir žmonės, iš pirmo žvilgsnio atrodo trapesni nei yra iš tikrųjų. Išnešioti mintyse, išglostyti rankų, sušildyti daugelio valandų kruopštaus darbo, jie ima spinduliuoti... Skleisti švelnumą, gerumą, meilę. Mokausi šio meno iki šiol - iš mūsų tautos tradicijų ir iš japonės mokytojos. Priimkite juos.  Šiandien tai - tarsi laiškai jums...

NATALIJA ZVERKO

      Dirbu naujienų portalo DELFI rusiškos versijos (ru.delfi.lt) redaktore ir žurnaliste. Baigiau Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakultetą. Tapyba domiuosi visą gyvenimą, o piešti pradėjau dar pradinėje mokykloje. Šūkis: daugiau nerūpestingumo ir įvairovės ir mažiau stiliaus!

 

LIGITA JUKNEVIČIŪTĖ

 

      Kadaise piešimas buvo maloniausia veikla, bet po to, kai baigiau Šiaulių Dailės mokyklą  ir iš gimtųjų Šiaulių išvažiavau į Vilnių studijuoti žurnalistikos, menui ir saviraiškai vietos mano gyvenime nebeliko. Neseniai, paaugus vaikams ir atsivalgius visokiausių  skonių iš žurnalistikos, vėl pajutau, kad noriu nerti į menus.

     Tapydama jaučiuosi kūrybinga, laisva nuo buities,  įsipareigojimų ir laiminga, netgi slapčia svajoju, kad kada nors tai bus mano antroji profesija. O ką? Juk svajoti galima?)) ... 

 

 

LIUDVIKA MEŠKAUSKAITĖ

 

      Advokatė, žiniasklaidos teisės ekspertė, ilgametė bendradarbė su Lietuvos žurnalistų sąjunga.

      Kuriu trejus metus. Drąsą tapyti gavau su žinia apie pasaulin atkeliausiančią anūkę Saulutę. Tuo metu nuo nesibaigiančių žmonių bėdų, jų problemų ir ginčų buvau pabėgusi atostogų. Tai buvo atokvėpio minutė, kai turėjau galimybę ne tik žiūrėti, bet ir matyti - kokios gražios yra gėlės, kokie įdomūs debesys... Galėjau pajusti, koks svarbus yra artimas ryšys - tą ir panorau perteikti visiems. Tikiuosi, kad mano paveikslai žadins būtent tokius pojūčius. Tai pirmas mano tapybos darbų pristatymas visuomenei.

 

 

MONIKA SVĖRYTĖ

 

      Dailę nuo pat mažens laikau maloniu pomėgiu, saviraiškos forma. Visuomet domėjausi menais, ilgus metus lankiau J.Stauskaitės dailės mokyklą. Pasukusi į žurnalistiką ieškojau savęs skirtingose srityse: nuo darbų saugos iki aviacijos, nuo reklamos verslo iki politinės komunikacijos. Tačiau arčiausiai širdies visada buvo kultūrinis gyvenimas. Pastaruosius trejus metus sukuosi jame dirbama "Lietuvos ryte". 

      Piešti - tai užmegzti pokalbį. Imti inteviu iš gražiausių, tačiau plika akimi nematomų, materijų: kalbėtis su vėju, su muzika, panirtį į kvapų pasaulį.

      Darbuose pavaizduoti pašnekovų portretai - mano pačios asmenybę formuojantys gyvenimo pakeleiviai. Kartais svajingi, kartais choleriški, tačiau ryškūs, užburiantys, įtraukiantys. Piešimas - tai magija. Burtažodis, kuris padeda atsiplėšti nuo žemės ir pamatyti realybę kitu kampu. 

 

  REGINA JAKUČIŪNAITĖ - KUBERTAVIČIENĖ

 

      Fotografuoju, tapau ir rašau. Kartais ateina pirmiau vaizdas, o po to - žodis, o kartais iš paskos vejasi koks įkyrus eilėraštis.

      Tapybos mokiausi J.Vienožinskio dailės mokykloje, dailės istorijos studijas baigiau Vilniaus pedagoginiame universitete, o žurnalistikos mokslus krimtau Vilniaus universitete. Viskas tarpusavyje harmoningai dera, papildo ir...džiugina, kaip sakydavo senovės romėnai...

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-04-26 08:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media