2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Parodoje „Sveikatos dienos“ – ypatingas dėmesys sveikai šeimai

2014-02-25
 
 

Vasario 28 - kovo 2 dienomis Kauno futbolo manieže (Aukštaičių g. 51, Kaunas) vyks sveikatingumo, sveikos gyvensenos ir medicinos paroda „Sveikatos dienos". Šeštus metus vykstančios parodos akcentas - sveika šeima ir dar daugiau naujausių žinių bei aktyvios veiklos specialių seminarų ir renginių metu.

Parodoje „Sveikatos dienos" įvairias sveikatingumo, gydymo ir reabilitacijos, natūralios medicinos naujoves pristatys apie 100 įmonių, bus organizuojami 35 seminarai įvairiomis temomis, įvyks 8 renginiai.

„Pastebime, kad parodos „Sveikatos dienos" dalyviai kasmet inicijuoja vis daugiau seminarų, o tai reiškia, kad lankytojams pristatomos ne tik prekių ir paslaugų naujienos, bet suteikiama vis daugiau informacijos, perteikiama naujausių žinių, susijusių su žmonių sveikata. Šiemet seminarų programa kaip niekada plati ir įvairi. Parodos metu taip pat vyks šiaurietiško grupinio vaikščiojimo, jogos, aerobikos treniruotės, kaip visada parodos lankytojai turės galimybę nemokamai atlikti apie dešimt sveikatos tyrimų", - sako Jurgita Kasparavičienė, parodą organizuojančios bendrovės „Ekspozicijų centras" projektų vadovė.

Seminarų ciklą parodoje pradės Seimo narė, Seimo sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė, kuri skaitys pranešimą „2014-ieji - sveiko vaiko metai". Seminarą apie gydančią mitybą taip pat ves žinoma natūralios medicinos žinovė Jelena Tulčina, psichoterapeutas Kazimieras Daugėla kalbės apie tai, apie kokius įvykius šeimoje kalba ligos ir jų simptomai, įvairias kitas temas pristatys daugelis kitų žinomų medikų ir sveikos gyvensenos šalininkų. Seminarų metu daug dėmesio bus skirta žaliavalgystei, kelis seminarus šia tema pristatys VšĮ „Ann Wigmore fondo" prezidentas Paulius Jaruševičius.

Pasak J. Kasparavičienės, paroda „Sveikatos dienos" lankytojų dėmesį traukia ne tik tradicinėmis parodoje pristatomomis bendrovių naujienomis, bet ir papildoma organizuojama veikla.

Parodos metu bus galima nemokamai atlikti šiuos tyrimus: bus matuojamas anglies monoksido kiekis iškvepiamajame ore, kuris parodo karboksihemoglobino kiekį kraujyje ir nuo rūkymo žalą plaučiams; rizikos užsikrėsti ŽIV ir kitomis užkrečiamomis ligomis vertinimas; ŽIV viruso kraujyje testas; gliukozės (cukraus) kiekio kraujyje tyrimas; matuojama kūno masės sudėtis (kūno masės indeksas (KMI), riebalų ir raumenų santykis, rekomenduojamas dienos kalorijų poreikis); arterinio kraujo spaudimo (AKS) ir širdies ritmo; dantų sveikatos ir higienos būklės vertinimas vaikams bei suaugusiems.

Lankytojai turės galimybę pasikonsultuoti dėl įvairių ligų ir tyrimų su laboratorinės medicinos gydytoja.

Siekiant atkreipti dėmesį į emocinę jauno žmogaus sveikatą, parodoje organizacija „Jaunimo linija" vykdys akciją „Kaip jautiesi?" ir ragins parodos lankytojus stabtelti ir pasižiūrėti, ką apie juos sako jų jausmai.

Kaip ir ankstesniais metais, šiemet tikimasi, kad per tris dienas parodą aplankys per 20 tūkst. lankytojų.

 

Daugiau informacijos:

Jurgita Kasparavičienė,

parodos projektų vadovė

Tel.: 8 37 331590

El.paštas: sveikatosdienos@expo.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-16 08:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media