2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Populiariausias šeštadienio maršrutas – į Dusetas

2014-01-31
 
 

Ristūnų tradicinių lenktynių „Sartai 2014" organizacinio komiteto nariai lankėsi Dusetose ir šalia jų esančiame hipodrome, kur šį šeštadienį, vasario 1-ąją, vyks žirgų lenktynės ir nacionalinio kultūrinio paveldo mugė.

Žiemos šventės šeimininkai patikino varžybų organizacinio komiteto narius nors ir šiandien galį priimti Dusetose kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų bei sportininkus.

„Dusetų žirgyno hipodrome pavyko išlieti visus reikalavimus atitinkantį ledą, kuris, tikimės, bus labai greitas ir galbūt padovanos naują lenktynių rekordą, - prognozavo varžybų „Sartai 2014" organizacinio komiteto narys,  „Lietuvos žirgyno" direktorius Edgaras Jeninas. - Džiaugėmės, kad buvo giedra ir spaudė toks šaltukas, kokio būtent reikia norint hipodrome suformuoti aukštos kokybės ledą". 

Kad pirmąjį vasario šeštadienį Dusetas vėl užplūs dešimtys tūkstančių žirginio sporto entuziastų, neabejoja niekas. Tačiau kaip ir kiekvienais metais daugeliui, ypač iš tolimesnių rajonų susiruošusių pažiūrėti šio unikalaus renginio, nejučia iškils dilema, kokį kelią, nebūtinai trumpiausią ir tiesiausią, rinktis, kad be kliūčių atsidurtum šalia Dusetų esančio žirgyno hipodrome, kur vyks tradicinės žirgų lenktynės ir aplink kurį jau nuo pat ankstyvo ryto šurmuliuos prekybininkų bei nacionalinio paveldo puoselėtojų mugė.

„Važiuokite tik mūsų rekomenduojamais, gerai prižiūrimais keliais ir venkite mažo intensyvumo rajoninių kelių jau nekalbant apie vietinės reikšmės keliukus. Nors dabar gamtinės sąlygos eismui palankios, tačiau situacija gali beregint pakisti, jei staiga imtų snigti ar pustyti. Mes gi dėsime visas pastangas, kad mūsų rekomenduoti keliai į žirginio sporto šventę būtų geros kokybės ir nekeltų problemų, - sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos kelių priežiūros skyriaus vedėjas Henrikas Jurkuvėnas. - Tik norėčiau priminti, kad kokie bebūtų geri žiemos keliai, rengiantis į kelionę reikėtų pasilikti tam tikrą laiko rezervą".

Kelių, kuriuos vykstantiems į lenktynes Dusetose ar grįžtantiems po jų siūlo Lietuvos automobilių kelių direkcija, sąrašas:

vykstantiems iš Vilniaus arba per Vilnių:

Vilnius-Utena-Daugailiai-Dusetos (keliai Nr. A14, Nr. A6, Nr. 178);

vykstantiems iš Kauno arba per Kauną:

Kaunas-Ukmergė-Utena-Daugailiai-Dusetos (keliai Nr. A6, Nr. 178);

vykstantiems iš Panevėžio arba per Panevėžį:

Panevėžys-Kupiškis-Rokiškis-Obeliai-Bradesiai-Dusetos ir, jeigu nekils pūgos, Rokiškis-Jūžintai-Dusetos (keliai Nr. 122, Nr.117, Nr. 178, Nr. 3607, Nr. 3610);

vykstantiems per Švenčionis, Ignaliną:

Švenčionys-Ignalina-Dūkštas-Degučiai-Dusetos (keliai Nr. 102, Nr. 179);

vykstantiems per Zarasus:

Zarasai-Bradesiai-Dusetos (keliai Nr. 117, Nr. 178).

Žirginio sporto šventė Dusetose - atsakingas egzaminas ne tik kelininkams, bet ir šalies policijai bei saugos tarnyboms, užtikrinančioms viešąją tvarką masinio renginio metu.

„Vasario 1-ąją ypatingą dėmesį skirsime eismo saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti ne tik varžybų prieigose, bet ir visuose čia nurodytuose keliuose, vedančiuose į Dusetas ir iš jų. Eismo saugumo ir viešosios tvarkos užtikrinimui bus pasitelktos gausios Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Lietuvos kelių policijos tarnybos policijos pajėgos. Taip pat yra numatytos ir bus vykdomos bendros policinės priemonės kartu su Latvijos Respublikos valstybinės policijos Latgalės regiono policijos valdybos pareigūnais", - sakė lenktynių organizacinio komiteto narys, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Viešosios policijos valdybos Masinių renginių ir ekstremalių situacijų koordinavimo skyriaus viršininkas Saulius Kazlauskas.

Sportininkų ir žiūrovų saugumą renginyje užtikrins ne tik GRIFS AG saugos tarnyba, bet ir gausus būrys tvarkdarių, padėsiančių varžybų organizatoriams nukreipti transporto srautus, palaikyti tvarką nemokamose automobilių parkavimo aikštelėse.

Žinia, net ir padedant pulkams pareigūnų kamščiai keliuose ar varžybų prieigose neišnyks savaime, jei dešimtys tūkstančių žiūrovų į šventę plūstelėtų vienu metu. Todėl organizatoriai kviečia geriausias vietas lenktynių stebėjimui užsiimti anksčiau. Juolab, kad pati šventė Dusetose pradės šurmuliuoti jau 8 val. O anksčiausiai atvykę turės daugiau laiko bei galimybių ne tik  lauktuvėms išsirinkti, bet ir patiems pamaloninti gomurį nacionalinio paveldo patiekalais bei gėrimais, kurių čia tikrai nestigs, pasiklausyti smagių vietos muzikantų melodijų.

 

Lenktynių „Sartai 2014" spaudos centras - Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus"

Tel./Faks: 8 (5) 230 57 25

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-31 11:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media