2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Socialdemokratai smerkia žurnalistų persekiojimą

2013-11-08
 
 

LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJOS (LSDP) PRANEŠIMAS

 

 2013 m. lapkričio 8 d.

 

Lietuvos socialdemokratų partija solidarizuojasi su nepriklausoma žiniasklaida, kurios, kaip ketvirtosios valdžios, pareiga - ginti demokratiją ir žodžio laisvę. Socialdemokratai griežtai smerkia žurnalistų persekiojimą. Žiniasklaidai turi būti užtikrinta demokratinė teisė neatskleisti savo šaltinio, žurnalistai negali būti persekiojami už informacijos visuomenei pateikimą.

Teisėtvarkos institucijų pastarųjų dienų elgesys, nukreiptas prieš žurnalistus, ypač netoleruotinas Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos valstybei. Lietuva turi rodyti pavyzdį visai Europai ir būti žmogaus teisių gynimo ir žodžio laisvės užtikrinimo etalonas šiandien ir ateityje.

Socialdemokratai palaiko žurnalistų bendruomenę ir Žurnalistų sąjungos poziciją. Nepaisant sudėtingų XXI amžiaus iššūkių ir tarptautinio terorizmo grėsmės, kai pasaulio valstybių vyriausybės dažnai yra priverstos vykdyti savo ir užsienio piliečių sekimą, būtina dėti visas pastangas, kad tokios priemonės nepažeistų pagrindinių žmogaus laisvių ir teisių.

Žurnalistai, kurie yra vienas iš kertinių demokratinės santvarkos garantų ir yra verti pagarbos už savo neįkainuojamą indėlį į visuomenės informavimą ir švietimą, negali būti persekiojami dėl to, kad vykdo savo misiją. Lietuvos valstybė turi tvirtai pasisakyti prieš bet kokią jų persekiojimo praktiką.

Lietuva negali grįžti į policinės valstybės laikus ar iš naujo ja tapti, sekdama blogosios praktikos pavydžiais. Valstybės teisėtvarkos institucijos negali sėti baimės ir nerimo visuomenėje, kad žmonės pradėtų baimintis garsiai išsakyti savo nuomonę.

Europos socialistai ir socialdemokratai istoriškai visada buvo priešakinėse linijose, gindami žmogaus teises ir laisves. Šiandien Lietuvos socialdemokratai užima principinę poziciją - žurnalistai negali būti persekiojami, valstybės institucijos ir politikai turi prisiimti atsakomybę bei, vadovaudamiesi Konstitucija, dėti visas pastangas, kad Lietuvos žmonės galėtų džiaugtis savo teisėmis ir laisvėmis, taip pat ir žodžio laisve bei teise gauti informaciją.

 

Papildoma informacija:

LSDP infocentro vadovė

Jolanta Bielskienė

Tel. +370 612 01274

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-08 13:14
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Netikiu

2013-11-17 10:14

Netikiu socialdemokratais. Patikėsiu, kai jų valdžia nubaus tuos STTekininkus.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

e.talonas ir misija

2013-11-12 08:42

visada buvo priešakinėse linijose,dės visas pastangas, kad teise gauti informaciją ir, kad Lietuvos žmonės galėtų džiaugtis savo teisėmis ir laisvėmis.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Tikras

2013-11-09 15:42

Keista. patys valdžioje ir vaidina, kad nežino, ką daro jų pavaldiniai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media