2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Atsirado galimybė 1 proc. savo sumokėto pajamų mokesčio paremti mūsų profesinę sąjungą – LŽS. Pašto ženklus ir vokus galite gauti Žurnalistų namuose

2019-04-02
 
 

Mieli LŽS nariai bei kiti rėmėjai,

 

Nuo šių metų atsirado galimybė dalimi savo sumokėto pajamų mokesčio paremti ne tik pelno nesiekiančias organizacijas, meno kūrėjus, politines partijas, bet ir profesines sąjungas. Todėl LŽS narių prašome paremti savo profesinę organizaciją Lietuvos žurnalistų sąjungą ( įmonės kodas 190806184), skiriant iki 1 procento sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

Pridedame užpildytą formos pavyzdį - dešinėje..

Tam reikia užpildyti ir pateikti VMI Prašymo pervesti pajamų mokesčio dalį paramos gavėjams ir (arba) politinėms partijoms FR0512 formos 4 versiją. Šią prašymo formą reikia pateikti iki 2019 m. gegužės 2 d. (1 d. - nedarbo diena). Detalesnę informaciją apie tai rasite  https://www.vmi.lt/cms/apie-paramos-skyrima 

Prašome šia informacija pasidalinti su šeimos nariais, draugais ir kolegomis. Atkreipiame dėmesį, kad 1 procento paramos skyrimas profesinėms sąjungoms neapriboja galimybės 2 procentus paramos skirti kitiems paramos gavėjams bei meno kūrėjams. Tai nauja nuo šių metų atsiradusi paramos skyrimo galimybė.

 

Iš anksto dėkojame už Jūsų geranoriškumą.

 

VMI informuoja:

Greičiausiai ir patogiausiai prašymą pateikti elektroniniu būdu per EDS.
Prašymą taip pat galima:

·         įteikti tiesiogiai bet kuriai AVMI;

·         atsiųsti paštu (išskyrus elektroninį paštą) į VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento Dokumentų tvarkymo ir archyvavimo skyrių adresu: Neravų g. 8, 66257 Druskininkai.

 Pašto ženklus ir vokus galite gauti Žurnalistų namuose.

·         pateikti ir per e. VMI mobiliąją aplikaciją (tai mobilioji programėlė, kuria gyventojams pateikiamos aktualiausios VMI paslaugos).

Svarbu: Prašymus galite pateikti tik asmeniškai (įskaitant siunčiamus paštu) arba įstatymų nustatyta tvarka per atstovą. Todėl pluoštais atsiųsti paštu ar teikiami tiesiogiai VMI darbuotojui Prašymai nenagrinėjami, jeigu kartu nepridėti atstovavimą kiekvienam gyventojui, kurio Prašymas teikiamas, patvirtinantys dokumentai (įstatymų nustatyta tvarka patvirtinti įgaliojimai).

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-24 15:02
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Rimvydas

2019-04-28 20:51

Vargšas tas "Žurnalistas iš provincijos". Tik man atrodo, kad jis uosto Vilniaus orą. O kai nori įkasti, tai... iš provincijos.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Žurnalistas iš provincijos

2019-04-08 22:22

Agituojate pervesti 1 proc. mokesčio LŽS, "paremti save". O kokia iš to nauda mums, paprastiems žurnalistams? Kokia nauda iš sumokamo nario mokesčio? Gal tie mokesčiai reikalingi išlaikyti LŽS administraciją? Nteko girdėti, kad LŽS pagelbėtų savo nariams jų ligos ar kitos bėdos atveju. Geriau jau šiaip ką nors paremsiu, bus nauda didesnė ir aiškesnė.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media