2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Trečiadienį, gegužės 3 d., 14 valandą kviečiame kolegas žurnalistus Vilniuje , ateiti į Sakurų parką (Upės gatvė) ir palaikyti solidarumo akciją

2023-05-02
 
LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir Baltarusijos žurnalistų asociacijos pirmininkas Andrei Bastunec

LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir Baltarusijos žurnalistų asociacijos pirmininkas Andrei Bastunec

Gegužės 3 d. Vilniuje prasideda solidarumo maratonas "Žurnalistika nėra nusikaltimas!" Baltarusijos nepriklausomiems žurnalistams remti
Šį trečiadienį, gegužės 3 d., 14 valandą kviečiame kolegas žurnalistus Vilniuje , ateiti į Sakurų parką (Upės gatvė) ir palaikyti solidarumo akciją "Žurnalistika nėra nusikaltimas!" . Skirta nepriklausomiems Baltarusijos žurnalistams paremti.
Gegužės 3-iąją minima Pasaulinė spaudos laisvės diena. Per 29-erius A. Lukašenkos valdymo Baltarusijoje metus spaudai ir laisvai žurnalistikai niekada nebuvo lengvų laikų. Nuo 2020 metų diktatoriškas režimas praktiškai paskelbė karą žurnalistams ir žiniasklaidai.
Šimtai kratų, areštų, užblokuotų svetainių, uždraustos žiniasklaidos. Šiuo metu Baltarusijos kalėjimuose įkalinti 33 žiniasklaidos atstovai.
Palaikydama savo kolegas, kurie šiuo metu yra už grotų, Baltarusijos žurnalistų asociacija (šiuo metu dėl valdžios persekiojimo veikianti Vilniuje) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga pradeda solidarumo maratoną ir ragina prisijungti kitas pasaulio žurnalistų organizacijas. Ši akcija simboliškai prasideda gegužės 3 dieną Vilniuje prie Sakurų parko, Upės gatvėje. Čia bus filmuojamas ir fotografuojamas kolegų susirinkimas, simboliškai iš žurnalistų bus sudarytas žodis SOS (filmuojama dronu) ir bus viešai demonstruojami kalinamų žurnalistų portretai. Ateik ir palaikyk savo kolegas!!!
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-05-02 12:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media