2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į tarptautinę mokslo ir praktikos konferenciją „Cenzūros slinktis ir forma“

2017-05-02
 
 

2017 m. gegužės 4 - 5 d. kviečiame dalyvauti tarptautinėje mokslo ir praktikos konferencijoje „Cenzūros slinktis ir forma".

Pirmosios konferencijos dienos renginiai vyks Vilniaus universiteto bibliotekos Baltojoje salėje. Antrosios dienos programoje numatyta išvažiuojamoji sesija Prezidento Antano Smetonos dvare (Ukmergės raj.). 

Žiniasklaida kasdien atspindi dalį visuomenės socialinių, politinių, kultūros interesų, kurie - kaip dažniausiai tikimės - sutampa su valstybinės valdžios interesais. Arba nesutampa. Įvykių, nuomonių atspindėjimas, pramogų sklaida yra šių interesų sankryžose. Ir, kaip rodo demokratinių patirčių laikotarpiai, politinių ir kūrybinių idėjų rungtys dėl įtakų bei pripažinimo gali ne tik iškelti, bet taip pat slopinti vardus, kūrinius, sprendimus. Šis slopinimas turi įvairių būdų - nelygu galia ir jos įrankiai: kalba, žiniasklaida, teisė, ginklas... Nepaisant, kad nutolome nuo Antano Smetonos cenzūros laikų (kartais ją net pateisindami), išsivadavome iš okupacinių laikotarpių priespaudos, o Konstitucija mums teigia, kad cenzūra apskritai draudžiama, kažkodėl išgirstame, jog... Cenzorius gyvas.

Nejaugi? Kur? Kada? Kaip?

Juk žmogus, išsikovojęs spaudos laisvę, turėtų, naudodamasis informacijos technologijomis, tiesiog mėgautis raiškos priemonėmis.

Kviečiame Jus, mokslininką ir medijų praktiką, dalyvauti konferencijoje, kurioje būtų galima aptarti politinius, kūrybinius, ekonominius laisvės iššūkius nagrinėjant šiuolaikinių suvaržymų veiksnius.

Prof. dr. Andrius Vaišnys

Doc. dr. Mantas Martišius

Dr. Viktor Denisenko

Dokt. Valius Venckūnas

Visa informacija apie konferenciją bei galimybė registruotis antros dienos išvykai pateikiama čia:

http://www.zurnalai.vu.lt/zurnalistikos-tyrimai

Pagarbiai

VU Komunikacijos fakultetas

8 5 236 6102

info@kf.vu.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-02 08:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media