2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į šventinius pusryčius „Beatos studijoje”

2017-11-27
 
Pirmieji „Labo ryto“ vedėjai Vytautas Kvietkauskas, Henrikas Vaitiekūnas, Romas Jankauskas

Pirmieji „Labo ryto“ vedėjai Vytautas Kvietkauskas, Henrikas Vaitiekūnas, Romas Jankauskas

Prieš 30 metų, lapkričio 30-ąją, gimė Lietuvos televizijos laida „Labas rytas, Lietuva". Laidos krikštatėvis - žurnalistas Vytautas Kvietkauskas, idėją atsivežęs iš Jungtinių Valstijų, kur viešėdamas pamatė kultinę laidą „Good Morning, America". Šiuo metu tai - vienintelė Lietuvoje ryto informacinė-pramoginė televizijos laida Lietuvoje, transliuojama nuo 6 iki 9 val. pirmadienį-penktadienį ir nuo 9 iki 12 val. šeštadienį.
Per tris dešimtmečius laidą vedė kone keturios dešimtys vedėjų, tarp kurių - garsūs žurnalistai Henrikas Vaitiekūnas, Vytautas Kvietkauskas, Algimanta Žukauskienė, Skirmantas Pabedinskas, Edita Mildažytė, Andrius Tapinas, Živilė Vaškytė, Lavija Šurnaitė, Modestas Naudžius, Raigardas Musnickas, Jogaila Morkūnas, Gražina Sviderskytė, Ingrida Žaltauskaitė, Guoda Pečiulytė ir daugelis kitų.
Ilgiausiai „Labą rytą" vedė dabartinis jo vedėjas Ignas Krupavičius. Jo stažas - net 10 metų. Dabartinė vedėja Eglė Daugėlaitė prie laidos vairo stojo prieš 5-erius metus. Beje, už savo vedamą laidą ji yra mėnesiu jaunesnė...
Tikrąją savo gimimo dieną, lapkričio 30-ąją, „Labas rytas, Lietuva" kviečia žiūrėti specialią šventinę transliaciją, kurioje dalyvaus ir visas būrys buvusių vedėjų, iš „Beatos studijos" Gedimino pr. 27, Vilniuje.
Maloniai kviečiame prie šventinių pusryčių „Beatos studijoje" prisijungti ir žiniasklaidą. Prašytume pranešti apie dalyvavimą virginija.buneviciute@lrt.lt

Linksmieji faktai apie „Labą rytą":
„Labą rytą" yra vedę apie keturiasdešimt vedėjų - tarp jų garsūs žurnalistai Henrikas Vaitiekūnas, Vytautas Kvietkauskas, Algimanta Žukauskienė, Skirmantas Pabedinskas, Edita Mildažytė, Andrius Tapinas, Živilė Vaškytė, Lavija
Šurnaitė, Modestas Naudžius, Raigardas Musnickas, Jogaila Morkūnas, Gražina Sviderskytė ir daugelis kitų.

 

Vedėjas Ričardas Sartatavičius, pramiegojęs ir skubėdamas į laidą net aplamdė savo automobilį, bet į eterį suspėjo! Jis, beje, įvažiavo į bloką, saugantį Seimą nuo sovietų tankų.

„Pramiegojimų" rekordininkai - Jogaila Morkūnas, prabudęs likus 12 minučių iki eterio, Algimanta Žukauskienė - 15, Gražina Sviderskytė - 16. Taip, tokiu ankstyvu metu (laida prasideda 6 ryto) kiekviena sekundė svarbi!

Laidos pašnekovai buvo ir gyvūnai: Edita Mildažytė kalbino ir saldainiais vaišino mešką, A. Žukauskienė - stirną, Ričardas Sartatavičius - arklį. Tarp svečių yra buvę ne tik kačių ir šunų, bet ir jūrų liūtų.

Dabartinė „Labo ryto" vedėja Eglė Daugėlaitė gimė vos mėnesiu vėliau, negu pati laida. Sausio pradžioje Eglei sueis 30.

Vedėjas rekordininkas - Ignas Krupavičius. Prie laidos vairo jis jau dešimti metai. 2016-aisiais jis padarė pertrauką - savo noru tarnavo Lietuvos kariuomenėje. 9 mėnesius eteryje jį pakeitė Richardas Jonaitis.

Antrieji pagal laiką vedėjai - Modestas Naudžius, šiuo metu prodiusuojantis „Labą rytą" ir „Labą dieną", ir E. Daugėlaitė, vedėjais išdirbę 5-erius metus.

Dabartinė laidos prodiuserė - Justė Navickaitė - neseniai pareigomis susikeitė su dabar reportere dirbančia Ieva Žigaite. Laidos komandos nariai - universalūs, prireikus gali dirbti bet kokį darbą.

Pašnekovai kartais pramiega, pamiršta apsilankymą laidoje, kiti įstringa spūstyse. Bet yra nutikę taip, kad, supainioję datas, ateina savaite anksčiau. Vietoje vieno pašnekovo vedėjams yra tekę kalbinti du iškart.

Dar vienas rekordas - 32. Tiek svečių yra sudalyvavę vienoje laidoje. Nepilna sudėtimi studijoje dainavo du chorai. 

Tiesioginė laida buvo vedama krentant su parašiutu 3 km aukštyje, taip pat ant vandens (banglentės), po vandeniu, iš požemių-bunkerių, daryta mankšta viešajame transporte ir stotelėse...


Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-11-27 15:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media