2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistų paraiškos premijai „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą“ gauti laukiamos iki lapkričio 6 d.

2017-10-31
 
 

Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, skatindamas toleranciją ir dialogą tarp visų mūsų šalyje gyvenančių tautybių žmonių, kviečia tautinių mažumų tematika besidominčius Lietuvos žurnalistus teikti paraiškas ir dalyvauti tradiciniame konkurse premijai „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą" gauti.

Į premiją gali pretenduoti straipsnio, radijo arba televizijos laidos, skatinančios tarpkultūrinį dialogą autorius arba autorių kolektyvas, savo darbą publikavęs spaudoje arba elektroninėje žiniasklaidoje, skelbęs per radiją arba televiziją nuo einamųjų metų sausio 1 d. iki spalio 30 d. Paraiškos premijai gauti laukiamos iki lapkričio 6 d. Pagal konkurso nuostatas, premijos suma siekia 1 102 Eur. Premijos laimėtojai bus apdovanoti lapkričio 16 d. Tautinių mažumų departamento organizuojamame Tolerancijos dienos iškilmingame renginyje Lietuvos Respublikos Seime.

„Žiniasklaida yra labai svarbi visuomenės nuomonės formavimo priemonė, todėl atsakingas žurnalistų požiūris į savo darbą, supratimas apie atliekamą svarbią socialinę misiją ir noras tobulinti mūsų šalies visuomenę mažinant priešiškumą ir skatinant dialogą tarp žmonių turi būti pastebėtas ir įvertinas. Kviečiame Lietuvos žurnalistus domėtis visų mūsų šalyje gyvenančių tautybių gyvenimu, rašyti apie tai ir siųsti savo publikacijas Tautinių mažumų departamentui", - sako Tautinių mažumų departamento direktorė dr. Vida Montvydaitė.

Konkursiniai darbai kartu su užpildyta anketa turi būti siunčiami adresu Raugyklos g. 25-102, LT-01140 Vilnius. Ant voko būtina nurodyti „Konkursui „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą".

Tradicija apdovanoti žurnalistus, labiausiai prisidėjusius prie tautinės tolerancijos, tarpkultūrinio dialogo skatinimo visuomenės informavimo priemonėse buvo pradėta 2007 m., kai ją įsteigė Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Vėliau tradiciją apdovanoti apie tautinių bendrijų gyvenimą informuojančius žurnalistus perėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, o nuo 2015 m. - atkurtas Tautinių mažumų departamentas prie LR Vyriausybės.

Per dešimt metų premijas ar nominacijas už savo reportažus, laidas ir publikacijas apie tautines mažumas yra gavę: LRT žurnalistai Virginijus Savukynas ir Olegas Kurdiukovas, žurnalo „Verslo klasė" autorė Inga Liutkevičienė, Dainius Radzevičius už laidas „Žinių radijuje", portalo DELFI žurnalistai Natalija Zverko ir Mindaugas Jackevičius, internetinio portalo „Penki TV" žurnalistė Indrė Valantinaitė, „Pūko TV" žurnalistė Justina Lasauskaitė ir „Lietuvos žinių" žurnalistė Goda Ambrazas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-10-31 16:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media