2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Apdovanoti konkursą „Žmogus ir aplinka“ laimėję žurnalistai

2019-12-16
 
Gruodžio 16 dieną paskelbti šiemetinio žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka" laimėtojai. Jiems apdovanojimus įteikė aplinkos ministras Kęstutis Mažeika ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.
Šį konkursą Aplinkos ministerija ir LŽS surengė jau septynioliktąjį kartą. Šiemet varžėsi 23 autoriai su 73 darbais. Tai spaudoje ir internetinėje žiniasklaidoje skelbti straipsniai, televizijos ir radijo laidos. Darbus vertino, kaip numato konkurso nuostatai, iš keturių LŽS ir trijų Aplinkos ministerijos atstovų sudaryta komisija. 
Pasak vertinimo komisijos pirmininkės Aistės Žilinskienės, šiemet konkursui pateikta daug stiprių darbų, todėl varžytuvės buvo itin rimtos.
Pirmąją vietą pelnė Šarūnas Meškys už gandrų migracijos problemoms skirtą straipsnių ciklą, paskelbtą lrytas.lt („Gandrai į Lietuvą grįžta mirties keliu..." ir „Lietuviškų gandrų poros neišskyrė net mirties kelias - abu grįžo į tą patį lizdą").
Antroji vieta skirta Arūnui Milašiui už reportažų apie ekologinę nelaimę dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje ciklą, paskelbtą portale DELFI („Kaip viskas atrodo iš tragedija virtusio gaisro epicentro Alytaus rajone", „Reportažas iš gaisro iškankinto kaimo: viskas kaip po Černobylio, nėra žmonių, žūsta gyvūnai", „Alytaus gaisras atneš išsigelbėjimą daliai Lietuvos ūkininkų", „Specialiai DELFI iš gaisro Alytuje...", „Interviu su Nerijumi Cesiuliu ir Kęstučiu Mažeika", „Atviras laiškas Vilniaus hipsteriams: kur dabar jūsų protestai?").
Trečiąją vietą laimėjo Edita Šileikė už straipsnį „V forte svarbiau išsaugoti paveldą ar medžius?", paskelbtą „Kauno dienoje".
Aplinkos ministerijos ir LŽS sumanymas rengti kasmetį konkursą „Žmogus ir aplinka" gimė 2003 m. siekiant skatinti žurnalistus profesionaliai ir kūrybiškai supažindinti visuomenę su aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros aktualijomis, kelti svarbiausias šių sričių problemas, skleisti patirtį, kaip jos sprendžiamos, ugdyti žmonių ekologinį sąmoningumą.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-12-16 14:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media