2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Dengiamos dėl karantino sunkumus patyrusių leidėjų išlaidos

2020-06-06
 
Vyriausybei skyrus 597 tūkst. AB Lietuvos pašto teikiamoms periodinių leidinių pristatymo kaimo vietovėse ir miestuose paslaugoms kompensuoti, leidėjams bus padengtos periodinių leidinių pristatymo išlaidos už 2 mėn.
„Mes žinome ir suprantame, kad periodinių leidinių leidėjai prasidėjus karantinui tapo pažeidžiami, susidūrė su nežinomybe, ar sugebės išlikti šiais sudėtingais laikais. Tikime, jog kompensuodami leidinių pristatymo išlaidas prisidėsime prie jų gyvavimo", - sako susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič.
Leidėjai savo periodinius leidinius miestų bei kaimų gyventojams pristato per AB Lietuvos paštą, su kuriuo yra sudarę sutartį. Nors prasidėjus karantinui daugelis leidėjų susidūrė su dideliais finansiniais sunkumais, Lietuvos paštas ir toliau išvežiojo laikraščius bei žurnalus prenumeratoriams. Leidėjai, bijodami bankrutuoti, ne kartą yra prašę valstybės paramos periodinių leidinių pristatymui.
Susisiekimo ministerija atsakingai vertindama leidėjų padėtį, susiklosčiusią šalyje įvedus karantiną, su Lietuvos paštu pasirašė sutartį, kuria remiantis periodinių leidinių leidėjams už du mėnesius (už laikotarpį nuo kovo 1 d. iki balandžio 30 d.) bus kompensuotos išlaidos už leidinių pristatymą. Leidėjai raginami bendradarbiauti su AB Lietuvos paštu, kad būtų kuo greičiau pasirašomos sutartys, kurių pagrindu AB Lietuvos paštas atsiskaitys su jais.
Minėtos lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą.

 

Daugiua informacijos:
Komunikacijos skyrius
Gedimino pr. 17, Vilnius 
Tel. (8 5) 239 3802
El. paštas: info@sumin.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-23 18:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media