2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Įteikti Baltijos Asamblėjos apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo pasiekimus

2021-11-05
 
Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose prasidėjusiuose jubiliejiniuose Baltijos Asamblėjos renginiuose pagal ilgametę tradiciją skirti BA apdovanojimai.
BA Prezidentas, Seimo delegacijos BA pirmininkas Andrius Kupčinskas pabrėžia, kad šių metų Baltijos Asamblėjos laureatai savo darbais atskleidė bendrą mūsų šalių norą puoselėti nacionalinę tapatybę ir savigarbą, į aukštesnį lygį pakėlė Baltijos šalių literatūrą, meną ir mokslą.
BALTIJOS ASAMBLĖJOS APDOVANOJIMŲ LAUREATAI
Literatūros premija už romaną „Serafima ir Bogdanas" skirta Vahurui Afanasjevui (Laanoja) (Estija).
Meno premija įteikta mokslų daktarei Gintai Gerhardei-Upeniecei už jos, kaip projekto vadovės, darbą rengiant 2018-2021 m. Paryžiuje, Taline, Vilniuje ir Rygoje eksponuotą parodą „Laukinės sielos. Baltijos šalių simbolizmo dailė" (Latvija).
Mokslo premija už išskirtinius pasiekimus biomedicinos mokslų srityje - genų redagavimo įrankio CRISPR-Cas9 atradimą - profesoriui, mokslų daktarui Virginijui Šikšniui (Lietuva).
2021 metų apdovanojimų už Baltijos valstybių inovacijas laureatais paskelbtos įmonės IDENFY (Lietuva), INTEGRIS (Latvija), BISLY (Estija).
Taip pat ceremonijos metu 2020 metų Baltijos Asamblėjos literatūros premija už romanus „Maranta" ir „Maestro", pokalbių knygą „Laikas ir likimai" apdovanota Lietuvos rašytoja Birutė Jonuškaitė ir 2020 m. Baltijos valstybių inovacijų laureatė - Lietuvos įmonė „LEMONA".
Be literatūros, meno, mokslo ir inovacijų apdovanojimų, Baltijos Asamblėja medaliais apdovanojo 11 asmenų, ypač nusipelniusių stiprinant savo šalių ir Baltijos valstybių vienybę ir bendradarbiavimą.
Apdovanojimai teikiami už literatūros, meno ir mokslo pasiekimus remiantis jungtinės žiuri sprendimu. Apdovanojimai - statulėlė, sertifikatas, pasirašytas BA Prezidento bei viceprezidentų, ir piniginė premija - įteikiami specialios apdovanojimo ceremonijos metu.
Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė
Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt
Spaudos biuro patarėjas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-11-10 17:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media