2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Lietuvos Caritas komunikaciją koordinuos žurnalistė Ieva Urbonaitė

2022-10-07
 
 Ieva Urbonaitė

Ieva Urbonaitė

„Vis dar girdime, kad geri darbai turi būti daromi tyliai, nors būtent įkvepiančios istorijos ir gerų darbų pavyzdžiai labiausiai motyvuoja padėti kitiems!" - sako Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
Caritas veikia skurdo ir socialinės atskirties lauke. Pasak D. Bukeikaitės, per metus čia įvyksta tūkstančiai susitikimų, skleidžiasi tūkstančiai istorijų, už kurių - realūs žmonės reikalingi pagalbos ir tie, kurie sunkiu metu šalia: „Sutinkant kiekvieną ten, kur jis yra, ir tokį, koks yra, svarbi tinkama komunikacija. Reikia ypatingo atidumo, jautrumo. Tikiu, kad su Ievos patirtimi mums pavyks pasakoti tikras istorijas, pavyks prakalbinti žmones, pavyks padrąsinti ieškoti pagalbos tuos, kuriems jos reikia, o norinčius dalintis savo laiku, dėmesiu, lėšomis - imti tai daryti jau dabar".
Pastaruosius dvejus metus I. Urbonaitė dirbo portale 15min, prieš tai Lietuvos Vyskupų konferencijos atstove spaudai, naujienų agentūroje ELTA, portaluose Delfi, Bernardinai.lt, žurnale jauniems LUX, Panevėžio regioninėje spaudoje ir televizijoje.
„Kodėl dabar - Lietuvos Caritas? Nes rūpi, kaip žiemą išgyvens ne tik į Dniprą persikėlę žmonės, kuriems po 2014 m. tai jau antras pasitraukimas į sąlyginai saugesnę vietą Ukrainoje. Rūpi pabėgėliai Lietuvoje, bet ir tai, kad nuo tiltų nešokinėtų mūsų mamos su naujagimiais, kad neturinčios, kur prisiglausti, atrastų Caritas Motinos ir vaiko namus, kad vargšai kasdien rastų, kur pavalgyti, o sudėtingomis sąlygoms augantys vaikai - dienos centrus. Kad pasirūpintume savo senukais, ligoniais, kad laisvės atėmimo bausmes atlikę žmonės nebūtų vėl iš karto atstumti. Caritas - arčiausiai žmonių, kurie rūpi. Kurie galbūt neturi šiandien balso, bet per Caritas gali būti išgirsti", - sako I. Urbonaitė.
Caritas - pasaulinė katalikiška humanitarinės pagalbos organizacija, padedanti nelaimėse, skurde, atskirtyje. Lietuvoje Caritas sukūręs vaikų dienos centrų ir pagalbos šeimai tinklą, atsiliepia į sergančių, vienišų, vyresnio amžiaus žmonių poreikius, stokojančius aprūpina maistu, drabužiais ir kitais daiktais, įgyvendina programas patiriantiems benamystę, smurtą, priklausomybes, o migrantams, pabėgėliams, nuteistiesiems, darbo neturintiems asmenims padeda integruotis į visuomenę.
Per praėjusius metus Lietuvoje Caritas pagalbos sulaukė apie 32 tūkst. žmonių, organizacija vienija apie 3500 savanorių ir 250 darbuotojų.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-10-29 12:28
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media