2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Seime vyks diskusijų forumas „Kokios politinės darbotvarkės šiandien reikia Lietuvai?“ Dalyvaus ir LŽS pirmininko pavaduotoja A. Nugaraitė

2020-02-01
 
Vasario 3 d., pirmadienį, nuo 13 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) vyks diskusijų forumas „Kokios politinės darbotvarkės šiandien reikia Lietuvai?"
Renginyje numatoma aptarti, kokioms kertinėms visuomenės problemoms spręsti, į kokius iššūkius atsakyti turėtų būti skirta nauja Lietuvos politinė darbotvarkė. Kaip ji turėtų būti sudaroma.
„Prieš tris dešimtmečius nepriklausomos valstybės atkūrimas ir įtvirtinimas buvo pagrindinis Lietuvos visuomenę jungęs siekis. Kokie siekiai mūsų valstybę ir visuomenę turėtų jungti šiandien? Dėl kokių bendrų ateities darbų piliečiams ir skirtingoms politinėms jėgoms dera tartis?
Kokiais būdais turėtume kurtis patikimesnį tautos gyvenimą? Koks švietimas ir mokslas, kokia aplinkosauga, socialinė ir sveikatos sauga, kokia teisėtvarka, kokia kultūros politika, koks ekonomikos modelis mums reikalingas, kad Lietuva būtų? Kokios Lietuvos pasaulyje ir kokio pasaulio mes norime?" - kviesdamas į forumą klausė vienas iš jo organizatorių Seimo narys Vytautas Bakas.
Diskusijų forume įvadinius žodžius tars parlamentaras V. Bakas, politologas ir istorikas Antanas Kulakauskas, makroekonominės politikos ir viešosios ekonomikos ekspertas Raimondas Kuodis, kultūros istorikas Darius Kuolys, sociologas, ekonomistas Romas Lazutka, politologas Matas Maldeikis, teisininkė, žiniasklaidos teisės ekspertė, advokatė Liudvika Meškauskaitė, komunikacijos ekspertė, LŽS pirmininko pavaduotoja Audronė Nugaraitė, aplinkosaugininkas Liutauras Stoškus, neįgaliųjų teisių aktyvistė Henrika Varnienė.
Numatoma renginio pabaiga: 16 val.
Renginio informacija, registracija, leidimų užsakymas:
Daiva Žilinskienė
El. p. daiva.zilinskiene@lrs.lt, mob. 8 612 30 606

Su norinčiais dalyvauti forume dėl riboto vietų skaičiaus bus susisiekta asmeniškai.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5) 239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-01 13:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media