2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į diskusiją „Tarp eilučių: kinas ir politika“

2019-04-15
 
Maloniai kviečiame žurnalistus į diskusiją „Tarp eilučių: kinas ir politika", kuri vyks balandžio 30 d., 16:30 - 19:00 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius).
„Tarp eilučių" - tai Kultūros ministerijos organizuojamas diskusijų ciklas, kviečiantis pažvelgti į įvairias kultūros sritis per medijų ir informacinio raštingumo (toliau MIR) prizmę. Šiuo renginių ciklų ministerija tęsia MIR bei kritinio mąstymo ugdymą kultūros srityse bei skatina į diskusiją įsitraukti platesnę auditoriją.
Renginiu „Tarp eilučių: kinas ir politika" siekiama atidžiau žvilgtelėti į kino ir politikos sąryšius ir dialogą: ar politikos dalyvavimas kine veiksmingas? kokios šiuolaikinės Lietuvos politikos funkcijos suteikiamos kinui? ar mąstymas apie kiną kaip (ne)veiksmingą propagandos įrankį yra produktyvus? ar Lietuvoje egzistuoja politinis kinas? kokį atminties ir praeities modelį siūlo lietuviški istoriniai filmai?
Renginio dalyviai: Natalija Arlauskaitė - VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorė, kino ir vizualumo tyrinėtoja, Gintautas Mažeikis - VDU profesorius, filosofas, kultūros teoretikas, Rolandas Kvietkauskas - Lietuvos kino centro direktorius, Karolis Zikaras - istorikas, Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento analitikas, Živilė Gallego - kino prodiuserė (filmas „Emilija iš Laisvės alėjos"), Karolis Kaupinis - režisierius, scenaristas (filmas „Nova Lituania").
Renginį moderuoja kino istorikė Lina Kaminskaitė-Jančorienė, VšĮ „Meno avilys".
Renginys atviras visiems.
 

 

Daugiau informacijos:
Kultūros ministerijos
Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyrius
el. p. komunikacija@lrkm.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-30 13:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media