2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Parama organizacijoms, partijoms bei profsąjungoms tik e. būdu – nuo 2022 m.

2019-12-20
 
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atsižvelgė į paramos gavėjų prašymą ir priėmė sprendimą suteikti pereinamąjį 2 metų laikotarpį per kurį paramą, nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, galima teikti ne tik e. būdu. Kaip teigiama išplatintame pranešime spaudai, pereinamasis laikotarpis numatytas iki 2022 m. sausio 1 d., kuomet įsigalioja VMI viršininko įsakymas, panaikinsiantis galimybę skirti paramą teikiant prašymą popieriuje. Per šį laikotarpį VMI aktyviai bendradarbiaus su paramos gavėjais, skatins gyventojus rinktis pažangesnį - e. būdą, prašymams teikti, o svarbiausia supaprastins e. paramos teikimo formą. 
„Teikiant prašymą paramai skirti e. būdu, visuomet pirmiausiai akcentuojame skaidrumą, o tai reiškia, jog skiriantis paramą gyventojas savo valią turi išreikšti laisvai, jam neturi būti taikomas spaudimas," - sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė - Šnirienė ir primena, jog, kai tas pats gyventojas pateikia keletą prašymų (pvz. ir popierinį, ir elektroninį) galiojančiu prašymu skirti paramą VMI visuomet laiko paskutinį e. būdu pateiktą gyventojo prašymą skirti paramą. VMI primena, jog pernai e. būdu savarankiškai dalį pajamų mokesčio skyrė daugiau nei 70 proc. gyventojų ir jų skaičius kasmet auga, o net 60 proc. popierinius prašymus skirti paramą pateikusių gyventojų savo pajamų deklaracijas pildo e. būdu. Galima daryti prielaidą, kad jie taip pat turi galimybes bei įgūdžius pildyti duomenis e. būdu. Primenama, kad su VMI specialistais mokesčių klausimais galima pasikonsultuoti atvykus į apskrities gyventojų aptarnavimo skyrius bei paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 260 5060. Telefonu suteikta konsultacija - lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus. Informaciją apie VMI veiklą galite sekti interneto svetainėje www.vmi.lt ir socialinio tinklo „Facebook" oficialiame VMI puslapyje www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.
Tai palengvins paromos skyrimą mūsų Lietuvos žurnalistų sąjungai ir Nacionalinei žurnalistų kūrėjų asociacijai.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-12-20 14:53
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Dainius

2019-12-20 14:57

Tai gera naujiena. Mūsų kolega Vytautas Kvietkauskas irgi dalyvavo šiame svarstyme ir jo solidus atstovavimas padėjo iškovoti bendrą reikalą.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media