2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Rėmimo programa žiniasklaidos turiniui tautinių bendrijų kalbomis Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje stiprinti

2017-06-15
 
 

Terminas paraiškoms teikti: 2017 Rugpjūčio 04 d.

Programos tikslai      

Pagrindinis programos tikslas yra gerinti vietos, regioninės ir nacionalinės žiniasklaidos ir žiniasklaidos produktų kokybę bei patrauklumą, ypatingą dėmesį skiriant informacijos turiniui tautinių bendrijų kalbomis ir etniškai skirtingiems ar ypatingiems regionams Baltijos šalyse. Programa siekiama skatinti aukštos kokybės regionininės ir nacionalinės žiniasklaidos produktų ir žiniasklaidos turinio rengimą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Reikalavimus atitinkantys pareiškėjai ir veikla  

Paraiškas gali teikti vienoje iš trijų Baltijos valstybių registruotų žiniasklaidos priemonių redakcijos arba pavieniai laisvai samdomi žurnalistai.

Pagrindinis rezultatas, kurio tikimasi iš remiamo projekto, yra aukštos kokybės spaudos, transliacijų ar internetinės žiniasklaidos turinys, susijęs su rusų ir lenkų tautinėmis bendrijomis Baltijos šalyse. Turinys gali būti rengiamas rusų, lenkų, estų, latvių ir lietuvių kalbomis, tačiau pirmenybė bus teikiama turiniui rusų ir lenkų kalbomis.

Visi projektų metu sukurti žiniasklaidos produktai turėtų būti publikuojami vietos, nacionalinėse arba regioninėse žiniasklaidos priemonėse, registruotose vienoje ar daugiau Baltijos šalių. Norėdami gauti paramą laisvai samdomi žurnalistai turės įrodyti, jog turi prieigą prie turinį publikuosiančios žiniasklaidos priemonės.

DĖMESIO! Rėmimo programa skirta tik žiniasklaidos turiniui, todėl tiesiogiai nerems įgūdžių ir gebėjimų ugdymo, studijų kelionių, mokymo veiklų, įrangos įsigijimo, patalpų nuomos ir t.t.

Ilgiausia projekto trukmė - 12 mėnesių.

Finansavimo nuostatos    

Mažiausia paramos suma yra 600 eurų, didžiausia - 10 000 eurų.

 Pagal šią programą tinkamos finansuoti išlaidos yra šios:

Žmogiškieji ištekliai: honoraras arba atlygis už paslaugas, susijusias su projekto veikla.

Kelionės ir apgyvendinimo išlaidos: tinkamai pagrįstos tarptautinės kelionių ir apgyvendinimo išlaidos, vietinis trasportas ir apgyendinimas.

Išlaidos, susijusios su projekto administravimu (pridėtinės išlaidos) - ne daugiau kaip 7 % visų projekto išlaidų.

 Paraiškų teikimas     

Prieš rengdami paraiškas, pareiškėjai turi perskaityti Paraiškos formą ir Paraiškų teikimo gaires. Paraiška turi atitikti pateiktą Paraiškos formą ir Paraiškų teikimo gairėse pateiktus nurodymus.

Paraiškos priimamos iki 2017 m. rugpjūčio 4 d., 12:00 val. Rytų Europos vasaros laiku (EEST), 0300 UTC). Užpildytas paraiškas siųsti el. paštu mediagrants@norden.lt

 

DĖMESIO! Visi projekto dokumentai (paraiškos, ataskaitos) teikiami anglų kalba.

Atrinktiems kandidatams bus pranešta iki 2017 m. rugsėjo 10 d.

Kontaktai     

Bendroji informacija apie programą:

Šarūnas Radvilavičius

Šiaurės šalių ministrų biuras Lietuvoje

Didžioji 5, Vilnius

tel.: +370 5 212 22 11

mediagrants@norden.lt

www.norden.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-06-15 16:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media