2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Tadžikistano žurnalistų ir teisėjų viešnagė Vilniuje

2019-06-11
 
 

Juozas Bulota,

LŽS projektų koordinatorius

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga vykdo tarptautinį projektą, pagal kurį kartu su nevyriausybine organizacija "Internews" Kazachstano atstovybe bendradarbiaujame organizuodami keletą pažintinių vizitų Kazachstano ir Tadžikistano teisėjams ir žurnalistams į Lietuvą bei kitas Europos Sąjungas šalis. Vienas vizitas Tadžikistano teisėjams ir žurnalistams į Lietuvą įvyko gegužės mėnesio pabaigoje, kitas vizitas į Švediją numatomas Kazachstano teisėjams ir žurnalistams spalio mėnesio pradžioje.

Šis projektas vyksta glaudžiai bendradarbiaujant Lietuvos žurnalistų sąjungai su "Internews" atstovybe Kazachstane, Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija, Švedijos ambasada Lietuvoje ir siekia suteikti teisinių, žurnalistinių bei praktinių žinių Kazachstano ir Tadžikistano atstovams.

Svečius į Lietuvą kviečia ir keliones bei susitikimus organizuoja Lietuvos žurnalistų sąjunga. Projektą kuruoja Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius ir  LŽS projektų koordinatorius Juozas Bulota. Lietuvos žurnalistų sąjunga organizuoja visą programą ir logistiką svečiams.

Viešnagės metu, Tadžikistano delegaciją priėmė ir šiltą susitikimą organizavo Lietuvos Respublikos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Susitikime dalyvavo Agnė Širinskienė, LR Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė, Stasys Šedbaras, LR Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas, Julius Sabatauskas, LR Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys ir kiti komiteto nariai.

Svečiams iš Tadžikistano buvo sudaryta galimybė dalyvauti civilinės bylos teismo posėdyje Vilniaus apygardos teisme.

Taip pat Tadžikistano delegacija susitiko su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjais ir Teisėjų garbės teismo atstovais. Susitikime dalyvavo Virgilijus Grabinskas, LAT civilinių bylų skyriaus teisėjas, Teisėjų garbės teismo pirmininkas, Algis Norkūnas,  LAT civilinių bylų skyriaus teisėjas, buvęs ilgametis Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkas, prof. dr. Armanas Abramavičius,  LAT baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas, buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas.

Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos atstovų susitikime su Tadžikistano delegacija dalyvavo ambasadorius Rytis Paulauskas, URM informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius bei Ernest Alesin "RussRadio" atstovas.

Lietuvos žurnalistų sąjunga organizavo susitikimą su  Nacionalinės teismų administracijos atstovais. Svečiams apie Lietuvos Respublikos teismų sistemą bei jų veiklą pasakojo Nacionalinės teismų administracijos direktoriaus pavaduotojas dr. Antanas Jatkevičius ir Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vedėja Gabija Vaičeliūnaitė.

Susitikime su Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos atstovais svečiams apie Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos veiklą papasakojo  LR Teisingumo ministerijos viceministras Žydrūnas Plytnikas ir kiti šios ministerijos darbuotojai.

Svečiams iš Tadžikistano buvo įdomus susitikimas Lietuvos vyriausiame administraciniame teisme su teismo ir Lietuvos teisėjų asociacijos atstovais. Šiame susitikime dalyvavo Gintaras Kryževičius, LVAT pirmininkas, Ramūnas Gadliauskas, LVAT teisėjas, Lietuvos teisėjų asociacijos pirmininkas, Dalia Višinskienė, LVAT teisėja, Živilė Dolgich LVAT atstovė spaudai.

Tadžikistano delegacijos susitikime su Lietuvos teisininkų draugijos ir Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto atstovais dalyvavo Teisininkų draugijos pirmininkas Arnas Paliukėnas ir prof. Tomas Davulis, VU Teisės fakulteto dekanas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-06-11 16:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media