2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į “Žiniasklaidos teisės vadovo” pristatymą ir diskusiją

2019-01-16
 
Lietuvos žurnalistikos centras kartu su Stokholmo ekonomikos mokykla Rygoje ir Šiaurės šalių ministrų taryba parengė glaustą kiekvieno žurnalisto darbo stalo knygą „Žiniasklaidos teisės vadovas". Kviečiame į šio leidinio pristatymo renginį, kuris vyks Lietuvos žurnalistikos centre (Didžioji g. 5, 4 aukštas) sausio 23 d. 17.30 val. Kartu su naujos žurnalistų darbo stalo knygos pristatymu vyks ir diskusija su autoriais „Kokios visuomenės informavimo politikos reikia Lietuvoje?"
Diskutuos leidinio autoriai: 
Dr. Liudvika Meškauskaitė, advokatė, žiniasklaidos teisės ekspertė
Dainius Sinkevičius, žurnalistas, DELFI specialusis korespondentas
Pranešimą apie žiniasklaidos teisės ir etikos problemas Europoje skaitys ypatingas svečias - Europos žurnalistų federacijos prezidentas Mogens Blicher Bjerregård.
Renginį moderuos vyriausiasis BNS redaktorius Vaidotas Beniušis.
Būtina registracija: info@lzc.lt
Knygoje, pateikiant pavyzdžių iš naujausios Lietuvos ir Europos teisės praktikos, koncentruotai publicistine kalba pristatomos žurnalistams aktualios teisės normos iš Civilinio kodekso, Baudžiamojo kodekso, Administracinių teisės aktų pažeidimo kodekso ir kitų teisės aktų. Vadovas parengtas lietuvių, lenkų, rusų ir anglų kalbomis siekiant, kad su Lietuvos žiniasklaidos teise gimtąja kalba galėtų susipažinti Lietuvos tautinių mažumų žurnalistai ir užsienio žurnalistai, dirbantys Lietuvoje.
Autoriai tikisi, kad naujasis "Žiniasklaidos teisės vadovas" taps pagalbininku priimant teisės ir etikos sprendimus redakcijose ir paskatins plačiau diskutuoti apie tai, kokių teisės sąlygų reikia kokybiškam žurnalistų darbui. Tai ypač aktualu pastaruoju laiku - mat teisėkūros procese motyvuodami visuomenės interesų apsauga, politikai vis dažniau kėsinasi į žodžio laisvę.
Kviečiame visus, ypač žurnalistus, padiskutuoti ir turiningai praleisti trečiadienio vakarą Lietuvos žurnalistikos centre. Atėjusiesiems dovanosime po vieną iš nedidelio 300 kopijų tiražu atspausdinto "Žiniasklaidos teisės vadovo" egzempliorių. Na, o likusios kopijos iki mėnesio galo pasieks Lietuvos redakcijas regionuose, taip pat universitetus, kuriuose mokoma žurnalistikos ir viešosios komunikacijos. Leidinys taip pat netrukus bus prieinamas Lietuvos žurnalistikos centro puslapyje internete www.lzc.lt

 

Daugiau informacijos:
Akvilė Venckutė
LŽC komunikacijos koordinatorė
Lietuvos žurnalistikos centras
Didžioji g. 5, Vilnius, Lt-01128, Lietuva
Tel. +370 682 76 804, +370 602 96 945
El. p. info@lzc.lt
www.lzc.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-16 12:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media