2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas :: LRT atsiskaito visuomenei: rengia specialią laidą, kviečia užduoti klausimus

2020-06-26
 
Visuomeninis transliuotojas LRT kasmet atsiskaito Seimui, o nuo pernai - ir Lietuvos visuomenei. 2019 metų veiklos ataskaitą LRT pristatys specialios laidos metu, kuri bus transliuojama tiesiogiai pirmadienį, birželio 29 d., nuo 16 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt. 7 žiniasklaidos kanalus valdantis visuomeninis transliuotojas atsiskaitys, kokią vertė Lietuvos visuomenei sukūrė per 2019-uosius. 
„Antrus metus LRT veikos ataskaitą rengia pagal Europos transliuotojų sąjungos metodiką „Vertė visuomenei" (angl. Contribution to Society). Atsiskaitome ne tik pateikdami skaičius, kiek ko sukūrėme ir ką padarėme per visus praėjusius metus, bet ir bandome įvertinti, koks buvo LRT indėlis į šalies demokratijos stiprinimą, į kultūrą ir švietimą, ekonomiką ir inovacijas.
Suprasdami, koks svarbus visuomeninio transliuotojo vaidmuo demokratinėje visuomenėje, siekiame pateisinti Lietuvos žmonių pasitikėjimą ir veikti kaip įmanoma efektyviau, todėl sau keliame aukščiausius reikalavimus. LRT ataskaitos dieną ne tik sudarysime galimybę visiems susipažinti su išsamia veiklos ataskaita, bet taip pat specialios laidos metu atsakysime į visuomenei rūpimus klausimus, susijusius su LRT", - sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.
Tiesiogiai transliuojamoje laidoje „LRT ataskaitos diena" dalyvaus LRT vadovai ir už turinio kūrimą atsakingi LRT atstovai. Užduoti jiems klausimą, išsakyti nuomonę dėl LRT programų ir jų tobulinimo ar pateikti pastebėjimus, ko pasigendate LRT, galima čia: www.lrt.lt/klauskite.
Lietuvos visuomeninis transliuotojas iš viso valdo 7 žiniasklaidos kanalus: 3 radijo programas (LRT RADIJAS, LRT KLASIKA, LRT OPUS), 2 televizijos programas (LRT TELEVIZIJA, LRT PLIUS), pasaulio lietuviams skirtą LRT LITUANICĄ ir portalą LRT.lt.
LRT 2019 metų veiklos ataskaitos pristatymą žiūrėkite birželio 29 d. 16.00 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt.

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-29 14:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media