2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas :: Jeigu cenzoriumi taptų skaitytojas...

2010-08-17
 

Kornelija Ežerskytė

 

„Šiandien vienas komentatorius mano bloge paliko įdomią nuorodą. Ji skirta visuomenei perspėti apie neetišką ir nekokybišką žurnalistiką. Idėja labai įdomi,"- mintimis dalijasi Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

 

Pasiūlymas gali būti taikomas žiniasklaidos savikontrolei, o gal (anti)reitingavimui. Prisiminus, kokios audringos kolegų reakcijos sulaukė žurnalistų etika besirūpinančios komisijos nariai po to, kai neetišku pripažino vieną iš dienraščių,  baisu net prognozuoti, kas gali atsitikti tokias galias suteikus kiekvienam iš skaitytojų, žiūrovų, klausytojų.

 

Tačiau akivaizdu - žiniasklaidos turinio vartotojams rūpi jo kokybė, pateikiamos informacijos surinkimo būdai, žurnalisto profesinis meistriškumas. Gal ir gerai, kad auditorija nerimsta ir spaudžia leidėjus, prodiuserius prie sienos: stiprėjant leidiniams, laidoms, interneto portalams ir net tinklaraščiams dar pavyks pailginti jų amžių. Kitaip - vieta istorijos šiukšlyne, žurnalistų senjorų prisiminimų knygose ar bibliotekų archyvuose.

 

LŽS pirmininko manymu, „būtų įdomu pasvarstyti šį klausimą ir kažką panašaus sukurti Lietuvoje. O tokius ženklus patalpinus internete ir leidus juos visiems pasiimti, būtų galima net akciją surengti  - kad patys vartotojai ir skaitytojai žymėtų, jų nuomone, neetiškas, nekokybiškas publikacijas ar TV, radijo laidas."

 

O ką manote jūs?

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-08-17 17:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media