2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Bartoszo Frątczako fotografijų paroda „Paskutinieji liudininkai. II-ojo pasaulinio karo herojų portretai“

2019-12-02
 
Bartoszo Frątczako fotografijų parodos „Paskutinieji liudininkai. II-ojo pasaulinio karo herojų portretai" atidarymas įvyks gruodžio 18 d., 18 val., Vilniaus pranciškonų vienuolyne (Trakų g. 1)
„Praėjo šešeri metai nuo to laiko, kai atvykau į Lietuvą. Likimas panorėjo, kad mano pirmasis fotoreportažas, kurį anuomet sukūriau vietinei žiniasklaidai, būtų skirtas „Aušros vartų" operacijai. Neatsimenu nė vienos iš tūkstančių tądien padarytų nuotraukų, bet tikrai žinau, kad tai buvo mano projekto pradžia. Nuo tada stengiuosi lankytis tose vietose, kuriose galiu sutikti Veteranus, ir kiekvienoje iš tų vietų sutinku Jų vis mažiau... Vis žvelgiu į Juos su nuostaba ir klausiu savęs - ar aš būčiau ryžęsis tokiam atsidavimui?.. Norėčiau tikėti, kad taip... Laikui bėgant įgavau ryžto ir drąsos lankytis pas Juos. Žiūrėjau Jiems į akis, o Jie kantriai žvelgė į mane. Klausiausi istorijų, surinkdavau savo nešiojamą fotostudiją ir darydavau portretus" - Bartosz Frątczak.
Organizatoriai: Fondas „Pagalba lenkams Rytuose", Lenkijos Kombatantų ir represuotų asmenų biuras, Tautos atminties institutas, Lenkijos institutas Vilniuje, Lenkijos Respublikos ambasada, II-ojo pasaulinio karo muziejus Gdanske, VŠĮ „Vilniaus kultūros ir dvasingumo centras"
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-12-02 15:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media